Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Temat: Żarówka LED w podsufitce nie świeci

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mat147
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał Jaroszy Zobacz post
    To chyba przez to żarzenie żarówek przez noc akumulator padł nie mam pojęcia .. Lub komputer zwariował , ponieważ były to zwykłe ledy bez CAN jak już wspomniałem . Zrezygnowałem i wstawiłem na nowo standardowe żarówki nie na moje nerwy takie zmiany xD Znacie przyczynę całego zajścia Panowie ?
    Po wyłączeniu silnika te ledy nie będą się żarzyć, jedynie jak samochód jest włączony lub sam zapłon więc pewnie po prostu aku padł ze starości, raczej nie przez żarówki

Cytat Napisał Jaroszy Zobacz post
    Nie wykluczam możliwe możliwe , ale tak powracając do wypowiedzi i mata147 to wychodzi na to że w całym aucie zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz chcąc założyć żarówki Led powinny być z CAN ?
    Do środka muszą być z can, do postojówek, tablicy rejestracyjnej, bocznych kierunkowskazów również, nie wiem jak do mijania, drogowych i przeciwmgielnych ale zapewne i tak nikt tak ledów nie daje
    Ostatnio edytowane przez mat147 ; 22-10-2014 o 20:23

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Cytat Napisał wiruq Zobacz post
    Panowie jakie polecacie zarowki do podsufitki?
    Ja polecam takie, jak powinny być oryginalnie (wg instrukcji). Żadnych problemów nie robią. Świecą bardzo dobrze. Nie dają efektu "agrotuningu".

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Jaroszy
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 16V Spark

Domyślnie

Cytat Napisał mat147 Zobacz post
    Po wyłączeniu silnika te ledy nie będą się żarzyć, jedynie jak samochód jest włączony lub sam zapłon więc pewnie po prostu aku padł ze starości, raczej nie przez żarówki
    I tu niestety się mylisz ;/ Przynajmniej w moim przypadku zarówno po wyłączeniu silnika jak i zapłonu , zamknięciu drzwi , samochodu się ciągle żarzyły także nie mam pojęcia już całkowicie zgłupiałem ;p
    A druga sprawa to jaki akumulator jest odpowiedni do tego modelu alfy ? Chciałbym jutro zakupić i wolę się Was poradzić Panowie jeżeli mam już taką możliwość
    Ostatnio edytowane przez Jaroszy ; 22-10-2014 o 22:01

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mat147
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

No to nie wiem, u mnie po wyłączeniu silnika całkiem gasły. Co do aku to niestety ci nie doradze, bo do siebie jeszcze nie kupowałem, może ktoś inny się wypowie, lub poszukaj tematów na forum, pewne są jakieś tematy z tym związane

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez mat147 ; 23-10-2014 o 08:56

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Do silnika 1.6 Aku 53Ah 540A ja bym brał Centre jeszcze nikt nie narzekał.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Z akumulatorem jedt trochę jak z piwem. Każdy ma swoje zdanie. Jedni wolą tańszy inni firmowy. A pojemność można sprawdzić w instrukcji.
    Najważniejsze jest to aby mieć sprawny. Każdy nawet najtańszy ale nowy będzie lepszy od starego markowego.
    Chcesz mieć na długo - to nie kupuj najtańszego :-) tylko doinwestuj w coś dobrego.

Auto

Domyślnie

Akumulator już zakupiłem wszystko śmiga i jest ok Powracając do tematu żarówek do tej pory niestety nie wiem jaka była przyczyna tego iż jedna żarówka nie świeciła , a na drugi dzień akumulator całkowicie padł i nadawał się tylko do wyrzucenia ;/ Ogólnie rzecz biorąc nasuwa mi się tutaj kilka opcji mianowicie mogłem pomylić biegunowość jednej z żarówek przez co doszło może do jakiegoś zwarcia czy coś w tym stylu lub innych powikłań co doprowadziło do tego , że siadł akumulator i komputer zaczął wariować , druga opcja to padł ze starości bo był to oryginalny aku nigdy nie wymieniany także miał prawo , po trzecie padł dlatego , ponieważ przez całą noc żarówki żarzyły się lekko i nie posiadały CANA . Hmm może kiedyś się dowiem co było przyczyną to komuś doradzę z podobnym problemem Jak narazie powróciłem do standardowych żarówek i jest wszystko ok Może za jakiś czas skuszę się zakupić LEd z CAN i spróbować Z góry dzięki za wszelkie rady i pomoc pozdrawiam

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Stęszew (Poznań)
    Auto
    147 distinctive 3d 1.9 jtd 8v 2003r zar93700003193***

Domyślnie

mam ledy bez can w przedniej lampce podsufitki i w drzwiach i aku od nich nie padl jeszcze pomimo ze chwile po zgaszeniu sie zarza. one sie tak z 3 min max swieca bo ladunek elektryczny z nich schodzi, potem gasna calkowicie takze ledow bym nie winil

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Według mie padła cela i robiła zwarcie dlatego żarówki świeciły. Nie doszukujmy się tu ukrytych wad w żarówkach.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał sleyer3 Zobacz post
    Według mie padła cela i robiła zwarcie dlatego żarówki świeciły. Nie doszukujmy się tu ukrytych wad w żarówkach.
    Sprawdzałem i cela była jak najbardziej w porządku także to nie to