Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
???????????Nie powinno się tak robić z nierozgrzanym silnikiem,po odpaleniu
MATKO BOSKA!!!Na biegu jałowym jest bogatsza mieszanka przez co tworzy się więcej nagaru itd. Dodatkowo pompa oleju nie podaje odpowiedniego ciśnienia. Dodajać wysoką temp silnika (oleju) mamy lokalnie mikrozatarcia w ukł. korbowo-tłokowym. Silnik musi mieć swoje obroty, chłodzenie, mieszankę itd. Wyjątkiem są silniki stacjonarne.
MATKO BOSKA!!!
Napiszcie o tym producentom aut .
Niech coś z tym zrobią.
a ma ktos wiedzę, ile auto spala na biegu jałowym? Mnie z pobieżnych obliczeń wychodzi, ze godzina toczenia sie w megakorku ( przejechane ok 2 km) kosztuje 5 l paliwa...
Mój najmniej pali na tempomacie przy ok 100 kmh - 9 l gazu ...10 kmh szybciej = 1 litr więcej...TS ma niskie spalanie, ale gdy sie nim jedzie jednostajnie.
Co do biegu jałowego i TS'a to moze być, ze cos sie tam nazbiera np. temu sie mówi, ze TS'a trzeba raz zza czasu przegonic, w koncu to konstrukcyjnie silnik z samochodów wyściogowych
Skoro to takie proste to im pomóż .Inzynierowie projektujacy silniki od lat maja podobne problemy.Tyle tylko, ze zmniejszaja je a nie eliminuja.Proste.
CO TO JEST TRIBOLOGIA?Wez ksiazke do reki o podstawach tribologii i zapoznaj sie z wiedza.
Nigdy tego od ciebie nie wymagałem.Bez tego nie znize sie do twojego niskiego poziomu umyslowego
Proszę pokaż w , którym miejscu?(nie raz to juz na tym forum udowodniles)
Ups.Panowie, możecie się tak z okazji świąt wystrzelać po pysku na PW?
Również spokojnych życzę
Mi na odcinku 100km w terenie mieszanym (proste, z górki, pod górkę) średnie spalanie przy ekonomicznej jeździe wychodzi 7,6L ale to jest naprawdę jazda eco. Przy normalnym użytkowaniu 9L, a nie jeżdże jak dziadek, wiadomo że jak mocniej będę pociskał to i 11 spaliMój najmniej pali na tempomacie przy ok 100 kmh - 9 l gazu ...10 kmh szybciej = 1 litr więcej...
Co ciekawe powolna, niby ekonomiczna jazda w ogóle nie wpływa na zuzycie paliwa - i tak pali co najmniej 9 l...
Przypuszczam, że mają na to wpływ zmienne fazy rozrządu - przy jakich obrotach się włączają?