Czujniki parkowania w 147

krzymax

Nowy
Auto
Alfa 147 JTD
Witam kolegów,
zamówiłem do auta czujniki parkowania, tylko teraz zastanawiam się jak je rozmieścić w zderzaku (w szczególności dwa środkowe czujniki). Model przed liftem.
Zakładał ktoś, albo widział czujniki parkowania w 147 i jest w stanie mi coś doradzić?
Zderzak wygląda tak:
http://zapodaj.net/5bfb6b6491b8a.jpg.html

W gt srodkowe byly we wnece na tablice rej. po obu jej bokach

Zrób tak samo jak ma po liftowa
Masz pytania to pisz na PW. Zakładałem u siebie

attachment.php

Załączniki

• alfa147.jpg
    alfa147.jpg
    45.3 KB · Wyświetleń: 529
Ostatnia edycja:
Niestety w wersji przedliftowej jest ten czarny plastik, który przeszkadza w zamontowaniu dwóch środkowych czujników.

Ja mam tylko 2 czujniki umiejscowione pomiędzy odblaskiem, a wytłoczeniem na tablicę (nieco poniżej linii poziomej wyznaczanej przez odblaski) i spełniają swoją rolę.

U mnie to wygląda tak, co prawda wersja po lifcie. W wersjach co ty masz widziałem dwa boczne w zderzaku, a środkowe we wnęce po bokach tablicy rejestracyjnej

759.jpg

pytanie za 100pkt:))jak ty konrad wysiadasz:))??z lewej mało luzu:))a klapą tylnią raczej nie wysiadasz:)))))

Wysiada przed , sciana z przodu oblozona gabka, wpycha . Wyciaga
:p

Juz przestalem myslec ze mam ciasny garaz,dzieki !!!

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Dzięki za odpowiedzi, trzeba będzie zrobić tak jak mówicie środkowe trochę niżej niż boczne we wnęce od tablicy. Zdejmowaliście zderzak przy montażu?

Można bez ściągania zderzaka.Ale potrzebny kanał albo leżysz na glebie..Najwięcej zachodu jest z podpięciem pod plus w lampie cofania która jest niestety w klapie.No i trzeba wszystkie plastiki zdjąć w bagażniku i na klapie.Ze względu na pogodę i temperaturę poczekaj do wiosny
Aha i jak masz czujniki z tz.monitorkiem to fajnie się sprawdza przyklejone go na górze lusterka wstecznego .
Tu masz podobny temat w 156
http://www.forum.alfaholicy.org/showthread.php?t=27933

Ostatnia edycja:
Prawe lusterko jest na centymetry od ściany i bez problemu wsiadam :D Dla bezpieczeństwa jest prowizoryczna gąbka po lewej stronie żeby drzwi nie dobijały :D Garaż dla Alfy był dorabiany później, nie miałem wyjścia, albo wąski albo żaden, bo pomiędzy nimi jest ściana z kominem i nic nie można z tym zrobić;) tak to wygląda:

764.jpg

Szczerze mówiąc nie wiem, wiem tylko tyle, że benzyna i po chipie ma około 300km :D auto przypadkiem na moim podwórku, odwiedziny wujka :D w drugim garażu Corolla E12 ;p

Ostatnia edycja:
Konrad pytanie a jak wchodzisz do domu:)bo troche te drzwi nad garażem wysoko:)a sabik pewnie 2.3 t rządowa r5.;)

Wystukano na Commodore c64

Konrad pytanie a jak wchodzisz do domu:)bo troche te drzwi nad garażem wysoko:)a sabik pewnie 2.3 t rządowa r5.;)

Kiedyś jakoś się dało, ale od jakiegoś czasu znudziło mi się wspinanie po ścianie i wprowadziłem się do domu obok :D

Aha wiec wszystko jasne:)w sumie fakt na długą mete męczące by bylo nawet drabina:)zejscie szybciej jak ktos by drabine zabral;)

Konrad53, Jakiej firmy zamontowałeś czujniki? Ja u siebie też chcę włożyć, najprostszy model, z sygnałem dźwiękowym, bez kamer, ekranów i innych gadżetów. Będę wdzięczny za jakieś linki. Pozdro:)

Myślałem nad tanimi, ale z drugiej strony chciałbym aby działało to jak fabryczne, patrzyłem na zestawy firmy Valeo. kosztują w granicach 2 stówek i są dobre opinie jeżeli chodzi o jakość i później ewentualną wymianę zepsutych czujników… ale sprawdzę też ten tańszy, dzięki wielkie!

Amortyzatory
Powrót