tarcze i klocki do mojej belli

marcio95

Nowy
Auto
Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
Witam , kupilem niedawno alfe 147, mam do wymiany wszystkie tarcze i klocki z zprzodu, wiec zamierzam wymienic tez klocki z tylu, na allegro wyczailem 2 tarcze i 4 klocki do tylu z firmy optimal za 159 zl , co powiecie o tej firmie? Ew. Z jakiej firmy w miare tanio zeby jakos byla w porzadku ? Pozdrawiam

ja miałem tarcze Mikoda i klocki TRW i dwa lata takim zestawem jeździłem i nic się nie działo

Jak masz zamiar tym jezdzic a nie sprzedawać to tylko porządne części..np.TRW lub ATE .moze cena odstrasza na początku ale spokój na kilka lat a nie do pierwszego hamowania z dużej prędkości i tarcze krzywe

Nie szukaj oszczednosci w przypadku hamulcow... to Twoje bezpieczenstwo. Kup tarcze np z boscha i klocki z trw. Powinno byc elegancko a koszt nie jest jakis ogromny.

dlaczego na tej aukcji są pełne przednie tarcze? U mnie w 147 sa wentylowane z przodu?

To są wentylowane. Widzisz w środku tarczy dziury to tędy odprowadzane jest ciepło. Nie są to tarcze nawiercane,tylko wentylowane. Pełne są z tyłu.

Cin - przeczytaj opis aukcji a nie sugeruj sie fotka pogladowa ;)

dlaczego na tej aukcji są pełne przednie tarcze? U mnie w 147 sa wentylowane z przodu?

147 2.0 miała wentylowane pewnie jak i 156 2.0:)ja tez sie kiedys zdziwiłem jak kolega zakładał do 156 1.8 pełne tarcze:)bo zawsze myslałem ze wszystkie wentylowane alfy mają:))

ate i trw polecam

w opisie są pełne i w tabelce dedykowane do 2.0 TS, stąd moje pytanie...

Tabelki w opisach allegro to bardzo czesto wskazuja ze cos jest do wszystkiego
Wiec sprawdzilbym sam co mam miec i tyle

147 105KM wczesne wersje miały pełne tarcze z przodu, wersje 120KM i powyżej miały wentylowane.

A 156 1.6 120 tyz miola pelne - przynajmniej te z pierwszych lat

Wiec jednak sprawdzic co sie ma i tyle

Amortyzatory
Powrót