Tak, ta spirala jest przy zawiasieSpróbuję tak zrobić jak u Ciebie.
Tak, ta spirala jest przy zawiasieSpróbuję tak zrobić jak u Ciebie.
Przerabiałem wymianę wężyka z przodu. Najpierw była złączka, ale wężyk zaczął puszczać w innym miejscu za chwilę więc jak wspomniano zmęczenie materiału. Kupiłem na alledrogo wężyk, ale problem był właśnie w okolicach zawiasu. Wężyk się tam zagniatał, źle układał i była d...pa. Czasem pryskał dobrze potem po otwarciu klapy znowu inaczej się ułożył i słabo leciało na szybę. Kupiłem w końcu ta spiralkę nową, założyłem i po problemie.
Na wiosnę po pęknięciu spirali zrobiłem taką prowizorkę. Wężyk elastyczny, gruba ścianka, zbrojony. Kupiony za grosze w Castoramie. Układa się przy zamykaniu klapy bez problemu. Wystarczyło dać trochę dłuższy żeby dobrze się zaginał / układał. Mocowany jak widać na niezastąpione trytytki.
Działa niezawodnie. Problem ze słabym ciśnieniem zniknął. Spryskiwacze szczają aż miło.
Miałem zmieniać na spiralę ale teraz nie widzę sensu.
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
I bardzo ładnie, tak też zrobię![]()
Mam pytanie do tego już pewnie zapomnianego tematu... popękał mi po długości wężyk przy zawiasie maski, chciałbym zmienić cały segment na jakikolwiek znajdę, wg schematu ma on kilka części ale tak patrząc z zewnątrz to znika on gdzieś w nadkolu, nie wyciągałem jeszcze tej gąbki pod którą znika wężyk, ale mam poważne obawy, że uda mi się wymienić odcinek rurki bez odkręcania jakichś zbiorniczków.
Czy ktoś może mi powiedzieć czy zrobię to bez odkręcania części i zbiorników z sąsiedztwa tego ustrojstwa?
Łatanie mojego wężyka niestety nie daje żadnych dobrych rezultatów.
Wężyk jest po prostu schowany pod wygłuszeniem/gąbką i dalej leci na dół do pompki na zbiorniczku. Jak nie popękał bardzo nisko to pewnie wymienisz kawałek spokojnie.
Wymienisz bez problemu. Nic skomplikowanego
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka