Wymiana prawej żarówki H7 147FL

bialy

Nowy
Auto
inny
Cześć
Eper mnie oszukał: nie spojrzałem pod maskę, a tylko na eper i kupiłem H1 jako światła mijania :banghead:
attachment.php

Pełny optymizmu idę do Alfy, a tu "kuku". Mijania (zewnętrzne) to H7, a nie jak na eper H1
Przy okazji zerknąłem na prawy klosz i "o ja pier..." jak ja tam włożę dłoń ??

Jaki sposób jest na wymianę żarówki H7 (mijania, czyli zewnętrzna w kloszu) po prawej stronie (pasażera) ?

Demontaż zbiornika wyrównawczego płynu ??
Aż tak ?? Jeszcze pół auta ? ;)
Może jakiś inny patent jest ?

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    89.7 KB · Wyświetleń: 1,209
Najłatwiej po stronie kierowcy wykręcić cała lampę. A po stronie pasażera, wystarczy odkręcić zbiornik wyrównawczy i przesunąć węże i dojście jest łatwiejsze...
Powodzenia....

Mnie się udało tam łapę wsadzić bedz rozkręcania aczkolwiek łatwo nie było.Tak czy siak powodzenia bo trochę zachodu to wymaga.

Do lewej (kierowcy) jakoś się dostanę, ale druga...
Małe chińskie rączki ? ;)
Już nawet nie myślę, jak jasno od moich bluzgów by się robiło, gdyby mi przyszło zmienić tę żarówkę w deszczową noc.
Masakra jakaś.
Dzięki za odpowiedzi :)

Do lewej (kierowcy) jakoś się dostanę, ale druga...
Małe chińskie rączki ? ;)
Już nawet nie myślę, jak jasno od moich bluzgów by się robiło, gdyby mi przyszło zmienić tę żarówkę w deszczową noc.
Masakra jakaś.
Dzięki za odpowiedzi :)

wczoraj wymieniałem, też dużo niecenzuralnych słów poleciało, też myślałem że zleci pół dnia, ale po odkręcenie zbiorniczka(2 śrubki) miejsca jest na tyle, że można spokojnie wymienić :)

Też wymieniałem żarówki w obu lampach więc znam ten ból :D

Dzięki.
Właściwe żarówki już jadą do mnie.
Nie mam małych dłoni, więc jak już zmęczę temat, to się tu pochwalę ;)

Nie jest tak źle, aż takich małych rączek nie mam, udało się wymienić obie bez rozkręcania niczego. Ciasno, wszystko na wyczucie ale da się. Deszczu nie było, ale silny mróz, też łatwo nie było.

Nie taki diabeł straszny :)
Na początku też się zastanawiałem jak dam radę zmienić tą żarówkę, ale okazało się, że wszystko można łatwo zrobić na wyczucie. Bez demontażu czegokolwiek zajęło mi to kilka minut, a łap nie mam chudych.

U mnie nie było tak łatwo, teraz mam krzywa zarowe w środku i odmrozone 2 palce... :)

No i ogarnięte.
Nightbreaker'y na miejscach. Zobaczymy, jaką mają żywotność ;)
Faktycznie - po odkręceniu zbiorniczka dało radę, ale jeszcze tak w życiu dłoni nie wyginałem ;)
Dzięki za pomoc !

Też dziś wymieniałem i dało by radę bez demontażu zbiorniczka, ale po co. Dwie śruby i parę otarć na dłoni mniej.

masakra jest tam z miejscem, mutowałem tam zarówke xenon D1R i moje dłonie wyglądały jak by mnie kot gwałcił :D

@Dejw
Ale fotkę czego ?
Dojścia ?
Żarówki ? ;)
Poharatanych dłoni ? ;)
@sleyer3
DWIE śruby ??
Ja miałem 3 szt trzymające zbiorniczek wyrównawczy !
Klucz 7-ka

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót