Witam, mam oststnio problemy z zwrotnica, przynajmniej tak mi sie wydsje w maru idzie do roboty ale informacyjnie chcialbym wiedziec ile możecie zrobic obrotow kierownica z punktu 0 (kola na wprost) do maks w praco i od pkt 0 do maks w lewo ??
Witam, mam oststnio problemy z zwrotnica, przynajmniej tak mi sie wydsje w maru idzie do roboty ale informacyjnie chcialbym wiedziec ile możecie zrobic obrotow kierownica z punktu 0 (kola na wprost) do maks w praco i od pkt 0 do maks w lewo ??
niecałe 2 ?
no bo ja mam 380 stopni w prawo okolo i okolo 400 w lewo :d czyli nieco ponad 1 pelne w kazda strone ... ;/ co moze byc tego powodem ?
Masz wszystko ok
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Ja od pozycji 0 w prawo mam niecale 1 obrot i kawalek, i podobnie w druga strone xd
Niecałe 1 obrót i kawałek ?? Czytałeś to co napisałeś ?
uff to dobrze bo myslem ze cos mam je****![]()
no jasne, czytac umiemNie umiem jednak wyrazac sie slowami fachowca. Wiec napisalem ze jak kola sa prosto to jedenobrot i kawalek.
Moze lepiej napisze... polecialem sprawdzicOd pozycji zero(czyt. prostych kół) do maksymalnego skrętu w prawo -->> mam jeden pełen obrót + 1/8. Od takiego momentu pełnego skrętu do maksymalneg skrętu w lewo, mam 2 obroty + 2/8.
![]()
@czosnek - chodzi o to, że napisałeś "niecałe", co w zestawieniu "i kawałek" robi lekki paradoks...