Problem z doborem lakieru

oosia

Nowy
Auto
Giulietta 1.4 170KM, 2014
Witajcie,Mam spory problem z doborem lakieru do mojej alfy (niestety zaczął mi strasznie odpryskiwać na klapie bagażnika). Nigdzie nie mogę znaleźć tabliczki/naklejki z numerem koloru (szukałam w bagażniku, przy wlewie, pod maską). Model to 147, 1.6 TS, rocznik 2002. Wydaje mi się, że to taki standardowy alfowy czerwony... Poniżej załączam zdjęcie, może trochę pomoże... Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc. :)
attachment.php

Załączniki

• au.jpg
    au.jpg
    396.1 KB · Wyświetleń: 332
na klapie bagażnika z lewej strony powinna być naklejka z nr koloru

ze zdjęcia jedynie wg mnie to może być to co u mnie rosso 130b/b

Kolor po latach może już nie być ten sam więc najprościej zdemontować klapkę wlewu paliwa i jechać z nią do mieszalni na dobieranie koloru.

podobno czerwony trudno dobrać, więc jedź do bardzo dobrej mieszalni nie do dobrej. Jak znajdziesz ten kod to ułatwisz trochę zadanie w doborze lakieru.

Dziękuję za pomoc :) Szukałam już wszędzie, pominęłam tylko boki klapy bagażnika... Także dziś będę jeszcze raz szukała :) Patrząc po zdjęciach w internecie też wydaje mi się, że to ten klasyczny rosso, ale nie chcę ryzykować i później jeździć w ciapki :)

Dziękuję za pomoc :) Szukałam już wszędzie, pominęłam tylko boki klapy bagażnika... Także dziś będę jeszcze raz szukała :) Patrząc po zdjęciach w internecie też wydaje mi się, że to ten klasyczny rosso, ale nie chcę ryzykować i później jeździć w ciapki :)

w ciapki nie jest źle oosia :D masz wtedy jedyną taką alfę w takim wydaniu ahahahah

Witajcie, podepnę się pod temat, żeby nie tworzyć kolejnego o tej samej tematyce. Szukałem tabliczki z numerem lakieru, i niestety nie znalazłem. Potrzebuję wymienić błotnik w mojej 147. Jaki to kolor? Podejrzewam 693 MET, ale nie jestem pewien, ponieważ mój podchodzi pod srebrny metalic, a ten ma jakby odcień niebieskawego.
attachment.php

Załączniki

• DSCF1652 (1024x768).jpg
    DSCF1652 (1024x768).jpg
    563.7 KB · Wyświetleń: 247
Na zdjęciu wygląda to na normalny 694 MET Grigio Sterling.. czyli srebrny..

Bo 693 MET to Azzurro Gabbiano i on już błękitny ewidentnie a nie tylko domieszkę błękitu ma.. (fotka mojego auta)

ew. jeśli nadal twierdzisz że Twój kolor to nie jest typowy srebrny to podeślij lepsze zdjęcia bo na tym jest to po prostu srebrny ;)

w ciapki nie jest źle oosia :D masz wtedy jedyną taką alfę w takim wydaniu ahahahah

Co racja to racja - unikat :D Niestety pomimo wszelkich dogłębnych poszukiwań nigdzie nie znalazłam naklejki... :( Nie pozostaje mi nic innego jak zaryzykować i przymierzyć się do koloru rossa... :(

Co racja to racja - unikat :D Niestety pomimo wszelkich dogłębnych poszukiwań nigdzie nie znalazłam naklejki... :( Nie pozostaje mi nic innego jak zaryzykować i przymierzyć się do koloru rossa... :(

130 b/b tylko uważaj bo tego odcieni są ze trzy rodzaje :)

Czerwone auto to czerwone auto :D Powinni zrobić jeden odcień danego koloru i koniec, a nie utrudniać ludziom życie :D

Sądzę że u "prawdziwego" lakiernika (w mieszalni) pod tym jednym kodem będzie co najmniej 10 odcieni.. Tak było w moim przypadku jak lakierowałem auto.. co z tego że miałem naklejkę z kodem 693 MET Azzurro Gabbiano jak gość wyciąga próbnik kolorów.. otwiera na tym kodzie lakieru i ma po kolei 693MET/1 693MET/2 i tak z 10 co najmniej.. różniły się tak że niemal nie było tego widać ale i tak trzeba było dobierać..

Hmm.. A wiecie może czy jest to lakier 3D czy 5D? Albo jak to odróżnić? Bo stwierdziłam, że więcej wyjdzie malowanie elementu, niż zakup części...

Nr lakieru mozna zdekodowac z VIN, niemniej i tak warto dobierac w mieszalni.

Amortyzatory
Powrót