Silniczek krokowy Alfa Romeo 147

• Autor wątku Autor wątku cuba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

cuba

Nowy
Auto
147 1.6 TS 120 KM Distinctive
Koledzy, możecie mi powiedzieć gdzie w AR 147 1.6 TS 120 KM znajduje się silniczek krokowy? Czytałem forum, sprawdzałem jak wygląda silniczek krokowy, oglądałem silnik i nie znalazłem. Udało mi się jedynie ustalić, że silniczek krokowy powinien być w tych okolicach silnika przedstawionych na zdjęciach - jeśli się mylę, poprawcie mnie.

attachment.php
attachment.php

Mam problem ze spadającymi obrotami po uruchomieniu zimnego silnika. Raz obroty po 3-4 sekundach wracają do normalności, a raz silnik gaśnie. Być może czyszczenie silniczka pomoże.

Załączniki

• WP_20150421_001.jpg
    WP_20150421_001.jpg
    75.1 KB · Wyświetleń: 664
  • WP_20150421_003.jpg
    WP_20150421_003.jpg
    64.3 KB · Wyświetleń: 675
Zacznij od sprawdzenia czystości przepustnicy -odkręć obejmę i ściągnij gumowy wąż. Sprawdź jak wygląda. Jeśli jest czysta to przyczyną może być np. przepływomierz. Jeśli jest oryginalny od nowości -możliwe że się wypalił

Przepustnicę sprawdzałem - czyściutka. Po czymś można poznać, że z przepływomierzem jest coś nie tak?

Ciężki temat, u mnie wyglądał przepływomierz jak nowy a był wypalony. Objawy u mnie to delikatny spadek mocy, co kilka dni wyskakiwał błąd na kompie. Ale objawy kiepskiej przepływki mogą być różne.
Jak chcesz a widze ze jesteś z Poznania to mogę dać ci mój stary przepływomierz na którym moje auto normalnie odpalało i nie gasło. Jak problem ustąpi to będziesz miał winowajcę, poza tym mam aplikację do sprawdzenia błędów więc możemy zrobić "kontrolę" ;-)
Mieszkam na piatkowie

Ostatnia edycja:
Koledzy, możecie mi powiedzieć gdzie w AR 147 1.6 TS 120 KM znajduje się silniczek krokowy? Czytałem forum, sprawdzałem jak wygląda silniczek krokowy, oglądałem silnik i nie znalazłem. Udało mi się jedynie ustalić, że silniczek krokowy powinien być w tych okolicach silnika przedstawionych na zdjęciach - jeśli się mylę, poprawcie mnie.

attachment.php
attachment.php

Mam problem ze spadającymi obrotami po uruchomieniu zimnego silnika. Raz obroty po 3-4 sekundach wracają do normalności, a raz silnik gaśnie. Być może czyszczenie silniczka pomoże.

Tam nie ma silniczka krokowego, wszystko jest sterowane przepustnicą.

Amortyzatory
Powrót