Samochód kopie prądem:////

• Autor wątku Autor wątku ard0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

ard0

Nowy
Auto
ALFA ROMEO 147 1,9 JTDM 150KM 2005r. 5d.
Wiem że temat był już parę razy poruszany ale niestety żaden z opisanych sposobów nie wyeliminował mojego problemu.
Mam takie pytanie czy to ja się tak elektryzuje czy może być coś nie tak z autem??? (mam go od ponad 2 miesięcy)
Nie jest to zwykła kopnięcie - czasami bywa tak że aż ręka miałaby odpaść w trakcie wysiadania z samochodu. Jeździłem różnymi autami i pierwszy raz coś takiego mi się wydarzyło.
Kopie bardzo mocno i trochę mnie to zaczyna wkur......
Nie stosowałem jeszcze paska ale nie chciałbym tego robić bo dla mnie to trochę wiocha.
Jakieś pomysły co może być?

Kup płyn antyelektrostatyczny w spray'u i psiknij na fotele.
Do tego możesz też raz na czas psiknąć na swoje ubrania.

Wiosną bardzo często samochód "kopie". Pyłki, kurz i te sprawy... Nie przejmuj się. Staraj się nie zakładać ciuchów, które są elektrostatyczne.

A ten brzydki pasek antystatyczny próbowałeś pod podwozie dać? I jeszcze jedna rzecz, jak wysiadasz to najpierw dotknij karoserii a później stawiaj nogę.

Ja tam ostatnio też myślałem, że mnie kopie samochód (a innych nie). Okazało się, że klamki (drzwi domu) też mnie kopią, a po śledztwie w sprawie stwierdziłem że wszystko kiedy mam na sobie jeden polar :D

Mnie tam nie kopie, a ostatnio kuzyn wsiadal i wysiadal to az mu ręka zadrżała tak go popiescilo. Moze alfa w ten sposob odstrasza ? hehehhee :D

nie to system ostrzegania : "jeszcze raz mnie bedziesz katowal to cie popieszcze pradem i rachunkiem u mechanika"

a co w tym pasku jest takiego wieśniackiego?
zamontuj sobie kawałek linki stalowej albo dowolnej innej w dowolnym miejscu, byle przykręcone do budy auta. jak nie chceż z tyłu auta, to daj gdzieś na środku będzie mniej widać. :)

BTW: takie same przygody miał kilka tygodni temu znajomy. coprawda w caukiem innym aucie, i też okazało się że jego nowy polar go terroryzuje. pasek jednak założyliśmy, a co.

Weźcie pod uwagę że to niekoniecznie samochód Was kopie, tylko Wy kopiecie samochód. Jak się któryś naelektryzuje od polaru albo innych takich ciuchów to dotknięcie karoserii spowoduje wyrównanie napięcia pomiędzy wami a samochodem. Fizyka. Gdyby samochód was kopał to by robił to cały czas i wtedy jest powod do zmartwień. A tak to wymienić ciuchy albo się przyzwyczaić.

Tylko nie elektryzujcie się za mocno bo usmażycie elektronikę w aucie :P

Wyryte rantem felgi

Amortyzatory
Powrót