Mi w ubiegłym roku sprzęgło wpadło w podłogę - skończyło się wymianą wysprzęglika a przy okazji sprzęgła i koła dwumasowego
Jeśli okaże się, że to wysprzęglik to mam jeden prawie nowy na sprzedaż.
Mi w ubiegłym roku sprzęgło wpadło w podłogę - skończyło się wymianą wysprzęglika a przy okazji sprzęgła i koła dwumasowego
Jeśli okaże się, że to wysprzęglik to mam jeden prawie nowy na sprzedaż.
Nie ma co wymieniać pompy sprzęgła na pałę, bo po pierwsze nie jest to fajna robota, a po drugie jest mała szansa że to jej wina.
Ja przy podobnych objawach tak zrobiłem, i nic się nie zmieniło. Winne było sprzęgło (docisk).
Ale jeśli masz wysprzęglik na zewnątrz skrzyni (u mnie niestety w środku) to zacząłbym od niego. Plus oczywiście wymiana płynu i odpowietrzenie.
U mnie jeszcze w 156 2.0 JTS było identycznie. Pewnego dnia pedał wpadł w podłogę i było zero oporu. Wszystko suche i bez wycieków. Winowajcą był uszkodzony wysprzęglik. Jako, że tam był centralny to od razu wymieniłem kompletne sprzęgło za jednym zrzucaniem skrzyni.
Ja już dwa razy przeszedłem ten temat i za każdym razem winna była pompa. Różnica tylko taka że u mnie dało się podpompować sprzęgło i raz tak 120km jechałem pompując przed każdą zmianą biegów
Wyryte rantem felgi
Na pierwszy ogień idzie pompa.niedaje ciśnienia.
Ok Panowie,pompa wymieniona i dupa,i teraz pytanie ,bo z tego co sie dowiedzialem sa niby dwa tzw wysprzegliki,jeden to cos z łozyskiem i drugi,oba mam wsrodku(tzn w skrzyni),który bedzie winny?
Wysprzęglik jest tylko jeden.W jtd występuje wewnątrz skrzyni........więc jak będziesz miał skrzynię na wierzchu to proponuje zmienić sprzęgło.
zapomnialem ,auto niby zony wiec silnik 1,6 TS![]()
W 156 i 147 jtd spotkałem tylko na zewnątrz ale w 159 jtd wszystkie jakie widziałem miały wysprzęglik wewnątrz.Z opisu przy nicku wynika że kolega ma 159......Jeśli mówimy o 147 1.6 TS to wszystkie które robiłem miały wysprzęglik wewnątrz.Pozdrawiam