Jesteśmy na forum 147
Wyryte rantem felgi
Jesteśmy na forum 147
Wyryte rantem felgi
Nie lepiej posłuchać kogoś kto to przerabiał? 4 posty nad Twoim...Pompa rzadko pada, a jak już to będzie raczej cieknąć.
Natomiast w 147 jtd wysprzęglik też zdarza się wewnątrz, czego jestem dobrym przykładem. Niestety przez to sprzęgło jest sporo droższe niż w wersji z zewnętrznym.
W TS tak jak kolega wyżej napisał![]()
No tak tyle ze pompa niedawala cisnienia,wiec lepiej było zaczac od niej niz wywalac skrzynie a okazałaby sie pompa.
Pompa nie musi cieknąć żeby była do wymiany. I wcale tak rzadko nie musi padać. Po kupnie auta jeździłem 7 miesięcy, pompa do wymiany i pojeździłem na niej 2 lata z hakiem. Teraz mam 3 z kolei
Wyryte rantem felgi
Podepnę się pod temat bo problem taki sam. Wycieków nie mam żadnych, płynu hamulcowego nie ubywa. Od jakiegoś czasu pedał zgrzytał i skrzypiał aż w końcu dzisiaj został w podłodze. Pogrzebałem trochę przy pedale i chyba spinka od tej kulki jest uszkodzona. Możliwe że jest to jedyny winowajca? Tak to wygląda![]()
Odkopie temat, może ktoś zobaczy. Pedał sprzęgła po wciśnięciu wpada w podłogę i łapie dopiero około 1 cm przed końcem, czasem ciężko wrzucić bieg. Jak trochę podpompuje to robi się twardszy na jakiś czas i łapie wyżej. Sprzęgło z wysprzęglikiem wymienione dwa lata temu. Jakieś pomysły co mogło się stać? Pacjent to Alfa 159 1.9 JTD skrzynia M32
Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka