Wyłączenie automatyczne radia po wyjęciu kluczyka

maniek6600

Nowy
Auto
Alfa Romeo 1,9 jtd 140km Ti
MAm pytanie..Czy możliwe jest przerobienie aby firmowe radio od alfy wyłączało się po wyjęciu kluczyka a nie po wyłączeniu zapłonu???

Bez "rzeźby" nie da się tego zrobić.
Radio ma niejako 2 plusy. Jeden permanentny z aku a drugi po zapłonie. Ten po zapłonie pozwala mu działać oraz wyłączać się kiedy zapłon jest Off. Przekręcenie kluczyka powoduje najpierw wyłączenie zapłonu a potem zwolnienie blokady kierownicy. Samo wyjęcie i włożenie niczego tutaj nie zmienia w kwestii radia.

Ostatnia edycja:
Kostki takie same więc zrobić instalacje wg opisu raczej nie będzie problemu tyle tylko że pod 147.
Ostatnio podłączyłem lusterko fotochromatyczne i zasilanie po stacyjce wziąłem właśnie z pinu 4 z radia.

Wysłane z mojego P6-U06

Ostatnia edycja:
Kostki takie same więc zrobić instalacje wg opisu raczej nie będzie problemu tyle tylko że pod 147.
Ostatnio podłączyłem lusterko fotochromatyczne i zasilanie po stacyjce wziąłem właśnie z pinu 4 z radia.

Wysłane z mojego P6-U06

Chyba żartujesz? Przecież samo włożenie kluczyka do stacyjki w 159 daje skutki w postaci uruchomiania obwodu elektrycznego. W 147 jak włożysz kluczyk nic się nie dzieje.

Witam mam problem z radiem w Alfie 147 ,nie włącza się przy przekręceniu kluczyka jak ,muszę to zrobić ręcznie ,jak i z wyłączenie

Amortyzatory
Powrót