• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Klapa bagażnika a centralny zamek.

misiekmnz

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 TI
Od jakiegoś czasu świeci mi otwarta klapa bagażnika a w rzeczywistości jest zamknięta a w dodatku nie mogę zamknąć samochodu z centralnego zamka ( od razu odbija i otwiera samochód) rozbieralem klapę i zamek, zwieralem na krótko a kontrolka nie gaśnie :-( więc wykluczył zamek.
Czy ta usterka jest połączona z centralnym zamkiem?
Jak na razie wyjąłem bezpiecznik i zamykam ręcznie. Spotkał się ktoś z podobnym problemem.
AR 147 TI 1.6 120 km 3 drzwi

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Bagażnik na pewno nie jest połączony z centralnym

Wyryte rantem felgi

Jeżeli centralny zamek się po zamknięciu otwiera to jedne z drzwi mają najprawdopodobniej uszkodzony siłownik. Raczej z tylną klapą nie ma to związku bo przy otwartej klapie można bez problemu zamykać auto.

Wysłane z mojego P6-U06

Siłownik??? Prawe jak i lewe drzwi zamykają się z pilota ale po sekundzie otwierają.

Z centralnym miałem identyczny problem. A jako że zamek z siłownikiem to jeden element (w dodatku nie rozbieralny ) wymiana siłownika kierowcy u mnie od razu pomogła. Prawdopodobnie wewnątrz jest czujnik zamknięcia drzwi i mógł paść najzwyczajniej.

Wysłane z mojego P6-U06

No tak, bo taki sam efekt jest jak przynajmniej jedne drzwi są niedomknięte

Wyryte rantem felgi

A jak do tego ma się immobiliser. Czy po wymianie słownika kluczyk i pilot działa bez problemu?

Immobilizer jest od uruchamiania silnika w stacyjce przy kierownicy. A jeżeli chodzi o otwieranie z pilota i z kluczyka to musi działać.

Wysłane z mojego P6-U06

Amortyzatory
Powrót