Nagłośnienie Bose

cuma12

Nowy
Auto
qubo
Witam.
Przymierzam się do kupna AR 147 z naglosnieniem bose.
Chciałbym soe dowiedziec gdzie znajduje sie wzmacniacz i jak najlepiej rozpoznać te naglosnienie bo jest dużo ściemniaczy którzy piszą ze jest naglosnienie bose a tak naprawde go nie ma.
I jeszcze jedna prawa odnośnie wersji ti Black Edition czym sle różni ta wersja od zwyklej

Przepraszam za skladnie i plete pisania ale jestem laikiem w tych sprawach i wole soe dowiedzkec od doświadczonego grona

Pozdrawiam

Org.Bose nie ma gwizdków w drzwiach...Wzmacniacz i suba masz z lewej stronyw boczku bagaznika...Jest tam tez wytłoczony napis Bose

Ale swoją drogą, jak masz kasę to mozesz zrobić sobie nagłośnienie o wiele lepsze od Bose.

Zieloo al po co mam wydawać kasę jak mogę miec cos w cenie auta i fabrycznego a nie dudniacego i skrzypiacej klapy bagażnika.
Lutek dzieki za odpowiedz związana z temtem

Jak masz okazje to kup z Bose...gra to naprawde dobrze z dobrej jakosci CD ..i moim zdaniem wystarczy....Nic lepszego nie potrzeba......Można wrzucić sobie zmieniarke mp3 do schowka do kompletu..

Zieloo al po co mam wydawać kasę jak mogę miec cos w cenie auta i fabrycznego a nie dudniacego i skrzypiacej klapy bagażnika.

Ponieważ , w dobrych pieniądzach możesz mieć naprawdę zestaw o wiele lepszy niż Bose . To nagłośnienie zostało montowane bardzo dawno temu i od tego momentu wiele się zmieniło . A skrzypiąca klapa bagaźnika , to po prostu kiepski montaż , brak wygłuszenia albo przesadzona moc . Robiąc audio u ludzi , którzy są specjalistami w tej dziedzinie , będziesz miał pewność że wszystko będzie zrobione jak należy .

Ponieważ , w dobrych pieniądzach możesz mieć naprawdę zestaw o wiele lepszy niż Bose . To nagłośnienie zostało montowane bardzo dawno temu i od tego momentu wiele się zmieniło . A skrzypiąca klapa bagaźnika , to po prostu kiepski montaż , brak wygłuszenia albo przesadzona moc . Robiąc audio u ludzi , którzy są specjalistami w tej dziedzinie , będziesz miał pewność że wszystko będzie zrobione jak należy .

Dokładnie, nie piszę, żebyś montował wiejskiego sprzętu z dykty. Dziś dobry sprzęt kupisz w przyzwoitej cenie i jakościowo będzie lepszy od Bose.

Tak wygląda Bose i tak gra. Głośniki są w bardzo dobrym stanie. To prawdopodobnie wzmacniacz nie wyrabia przy pełnym basie. A bas muszę mieć na +5 ponieważ zanika podczas jazdy. Do tego dochodzi beznadziejny dźwięk w subwooferze, coś wpada w rezonans. Na szczęście nie słychać tego w kabinie, tylko w bagażniku i na zewnątrz. Wyjąłem całą obudowę subwoofera i tak to "pierdzi" gdy subwoofer jest na swoim miejscu, wylot powietrza jest skierowany w dół wprost na blachę... przemyślana konstrukcja jak cholera.
https://www.youtube.com/watch?v=UC12UvCLLzY

- - - Updated - - -

Najpierw myślałem, że tapicerka lata albo jakiś kawałek papieru wpadł w wylot czy coś tego typu. No ale nic takiego nie znalazłem. A rozebrać całej obudowy nie mogę bo jest zgrzewana. Na dodatek plastikowa ;/ Tak więc nie polecam nikomu Bose w tej Alfie, chyba że po prostu tak się trafi, jak mi. Jakby były obudowy drewniane to coś bym pokombinował. A tak to zostawię w spokoju... może kiedyś dokupię mały subwooferek z blaupunkta i odłączę tego w bagażniku.

A wpadłem na dość prosty pomysł aby sprawdzić to charczenie. Odepnę sam subwoofer i jeśli ustanie charczenie bocznych to znaczy, że nie wyrabia zasilanie wzmacniacza.

- - - Updated - - -

Przy okazji widzisz na filmiku jak wygląda wersja TI Black Edition ;)

Felgi, lotka, listwa. Klimatronika nie potrzebuję, wolę ręcznie przekręcić gałkę, niż bawić się w cykanie. A skóry to se można mieć w s-klasse. Osobiście nie lubię gdy noga (krótkie spodenki) przykleja się do skóry.
Bose zmęczone... ale na jakiej zasadzie zmęczone, skoro zawieszenie w głośnikach jest idealne? A gdyby cewka była nadpalona to cały czas by coś charczało, zgrzytało. Pokażcie jak u was to gra na największej głośności. U mnie gra dobrze do skali ok. 35-40 przy basie +5.

- - - Updated - - -

Po prostu były wersje TI bez skór i bez klimatronika. Gdzieś kiedyś natknąłem się na info o wyposażeniu.

dla mnie ti to przede wszystkim fajne fotele :-)

nie znam ti z fotelami nie ti ( no chyba ze ktos celowo sam wymienil )
a eper wskazuje na ti ?

No i zawieszenie niższe, niż w wersji bez TI. A Eper daje tylko takie info:
W8 - 147 BZ/DS (2000-2010)
190.131.1.0 - 1.6 TS 16V 120CV 88KW PROGRESSION 3P FL.2004
Engine: 4683857 Vehicle: 03470313 Prod. date: 10/10/2005

Amortyzatory
Powrót