Dodatek Liqui Moly

Auto
Alfa 147 1.9 jtd
Witam. Na wstępie przepraszam jeśli ten temat już gdzieś był ale naprawdę nie mogę znaleźć konkretnie tego specyfiku. A wracając, mam pytanie, co sądzicie o takim dodatku http://allegro.pl/liqui-moly-2666-d...5330901406.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=40614 ? Od razu mówię że nie chce nim nic naprawiać tylko profilaktycznie nalać i sprawdzić czy pomoże. Czy ktoś z was używał czegoś takiego bądź podobnego ?

Chcesz sprawdzić czy pomoże na co?? Na pewno nie zaszkodzi jest to dobry produkt, ale na cuda nie licz, może nieco obniżyć dodatnią korektę na wtryskiwaczu , profilaktycznie co 4-5 zbiornik można dolać.

Dokładnie. Można zalać ale zależy na jaki efekt liczysz ;)?

Lałem ten LM raz, profilaktycznie. Nie zaszkodziło:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Liczyłem tylko że może trochę przeczyści układ przed zimą, może poprawi lekko kulturę pracy silnika.

Ja ostatnio wlałem STP do wtryskiwaczy i jestem zadowolony. Auto nie zamula już, lepiej się zbiera. Myślę, że profilaktycznie warto wlewać co jakiś czas takie produkty.

Myślę że lepiej dbać o to aby paliwo było dobrej jakości i pilnować wymiany filtrów i oleju. Obecnie dobre paliwa mają już domieszki ograniczające zaleganie substancji stałych .

Akurat tankuję tylko na Orlenie bądź Shellu a filtry i olej zmieniam max co 15 tys. km bo tyle robię rocznie.

Stosowałem kiedyś ten preparat. Odrobinę poprawił kulturę pracy silnika, delikatnie zmniejszył korekty. Przy czym mój silnik nie był w jakimś szczególnie złym stanie więc efekt nie był super spektakluarny. Raz na jakiś czas można zalać profilaktycznie lub przy problemach z wtryskami zrobić przy jego pomocy czyszczenie. Bardzo ważne jest też jakość paliwa i stosowanie dodatków poprawiających smarowanie do oleju napędowego.

Tylko zobacz z tyłu na informacje czy nie pisze aby po jednorazowym zastosowaniu, stosowac preparat regularnie co 5 tys km ;) ja osobiście raz na 5 tys km tankuje pełen zbiornik paliwa, i wlewam 200ml oleju 2T. Auto ciszej chodzi, delikatnie mniejsze spalaniE . ;)

Mam zaraz wymianę oleju, zastanawiam sie czy przy okazji nie zrobic czyszczenia kolektora ssącego preparatem LM i pózniej nie zrobic przed dopuszczeniem oleju jeszcze płukania LM engineering flush, ktos próbował tego preparatu?

Ja czyściłem kolektor tym środkiem LM, odczuwalne różnicy w jeździec czy pracy silnika nie ma. Ale coś tam na pewno rozpuscił, bo przy aplikowaniu LM z wydechu leciał taki siny/bury dym. Czyli spalał się nagar

Dzis rozmawiałem ze specami donośnie wymiany oleju i wcześniejszego przeczyszczenia kolektora tym sprayem LM, zastanawiali sie co bedzie jesli jakiś syf z tego kolektora sie oderwie, czy aby na pewno chce tego używać:) hmm mam zagwostkę, tym bardziej jak kolega twierdzi ze nic specjalnego nie poprawiło sie? Bronq jaki masz przebieg?

Ale to jest na okres zimowy, którego w PL ostatnio za bardzo nie ma ;)

- - - Updated - - -

Mam zaraz wymianę oleju, zastanawiam sie czy przy okazji nie zrobic czyszczenia kolektora ssącego preparatem LM i pózniej nie zrobic przed dopuszczeniem oleju jeszcze płukania LM engineering flush, ktos próbował tego preparatu?

Polecam zdjąć kolektor a nie walić do niego jakiś spray, który i tak nic nie da :)

Ja też używałem tego środka. Za pierwszym razem dym niesamowity poszedł z rury. Za drugim tylko lekko siny był. Silnik zaczął bardziej płynnie mi chodzić.

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

Mam pytanie, czy macie panowie dpfy? Bronq, andy?

Amortyzatory
Powrót