Akumulator 1.6 120 ps doradźcie

juro8191

Nowy
Auto
Alfa 159 1.9 150 ps
Polecam Jenox Gold :) badz Centra Plus smiga u mojego brsta juz 2 rok i bez problemu, a co do Jenoxa dopiero mam pol roku ale tez polecam :)

Wymiarowo wchodzi do 1,6TS w 156 (zakładam że w 147 tak samo będzie) 64Ah i taki mam od ok 5 lat Centra futura, i polecam, mimo że trasy b często krótkie (dzieci szkoła praca - 2-3km) więc częste rozruchy, no owszem czasem i po 1-3tys km ale rzadko. Zima po kilka dni do tygodnia stał sobie w mrozach i wszystko ok. A jest zapas pojemności. Z góry uprzedzam że mity i pogłoski o niedoładowaniu są w przypadku tej pojemności tylko mitami. Zero problemów i bez doładowywania itp. B ważna sprawa - solidne umocowanie aku! blaszka, nakrętka plus pasek ciasno) no i wiadomo sprawny alternator i regulator napięcia. Wtedy myślę że każdy i budżetowy aku posłuży ładnie min. 3 lata.

Podbijam Nemiksa z tym jenoxem. Nie przepłacisz, dasz swojemu zarobić, na piwo Ci zostanie. A Zachód i tak na nasz rynek pcha odrzuty, więc nie ma za czym tęsknić.

Najwieksza glupota- kupowanie aku na allegro. Dosyć że stare aku wysylaja (tak, stare, aku który leży na polce dłużej niż 2-3 miechy pada) to jeszcze w razie reklamacji musisz zamawiać kuriera ze specjalną skrzynka, taki kurier to koszt 60-80zl.
Ja z tanszych a dobrych aku, polece ci gildie/hammer/bars. Z lepszych voltmaster(zwykła centra tylko inna naklejka), sznajder za piastow, perion.

Amortyzatory
Powrót