Wiem że głupio ale dobrać się do tego cholerstwa nie moge![]()
Wiem że głupio ale dobrać się do tego cholerstwa nie moge![]()
Zdejmij osłone i na środku głeboko musisz włożyć chociaz 2 palcezłapać dzwigienkę i pociągnąć do siebie to wyjdzie, ostatnio to przerabiałem, zarówka H6 koszt jakieś 9 zł.
Wyjąć to jeszcze nie problem, choć może to być upierdliwe. Najgorsze, jak dla mnie, to zamontowanie nowej żarówki w to miejsce :/ Jeszcze się do tego nie dobrałem i jakoś się boję![]()
Znalazlem sposob na montaz. Najlepiej robic to kiedy jest troszke ciemniej, np. w garazu. Wowczas trzeba zdemontowac spalona zarowke, w jej miejsce wlozyc nowa, zapalic swiatla pozycyjne i dzieki temu latwiej jest trafic, bo mozna patrzec z przodu reflektora w ktore miejsce ma sie schowac ta zarowka.
Natomiast co do tych zarowek, to nie polecam tych halogenowych - bardzo szybko sie pala, lepiej kupic zwykle 5W - bardzo dobrze pasuja w to miejsce, sa o wiele tansze i zdecydowanie wytrzymalsze.
Pozdrawiam.
- Rafal
też ostatnio przerabiałem temat żarówek postojowych hehe...masakra z włożeniem na miejsce ale tak jak napisał alces1 tylko ta koncepcja zdaje egzamin bo na ślepo co najwyżej można sobie kuku zrobić hehe...
pozdrawiam
a gdzie mogę kupic żarowke zamienna??
oczywiscie mowa o swiatlach pozycyjnych -przód w alfie. Bo nigdzie nie moge jej dostac. Tam są 2 bolce które nie są po przeciwnych stronkach trzonu żarówki a zblizone do siebie z jednej strony ;/
Panowie wstyd...prawdziwy mezczyzna i po ciemku trafi w dziurę...żarówką oczywiściepozdrawiam!!!
![]()
Kup taką co ma dziubki po przeciwnych stronach i zeszlifuj pilnikiem jeden dziubek.. świecą jak należy i nie palą się przynajmniej co 1-2 miesiące