Zmianiarka a kierownica multi

konrad53

Nowy
Auto
147 FL
Da się używać kierownicy multifunkcyjnej w 147 FL przy korzystaniu ze zmieniarki mp3? Działa? Zmieniarka yatour. Nie widzę na kierownicy przycisku do "przełączania płyt" (góra/dół) i stąd pytanie. Zastanawiam się nad kupnem kierownicy ale nie wiem jak to będzie współgrać

Działanie zmieniarki nie jest uzależnione od kierownicy. Jak ją kupisz to masz w niej te funkcje, które działają w fabrycznym radiu. Zmianę folderów/CD robisz z poziomu radia.

Odświeżę temat, mam jeszcze jedno pytanie. Czy kierownica multifunkcyjna podejdzie do każdego radia fabrycznego? Mam radio CD (bez mp3) z podłączoną obecnie zmieniarką mp3 yatour. Kierownica standardowa, wyposażenie auta ubogie. Będzie tam jakaś wtyczka czy coś w tym rodzaju? Nie jest tak, że jeśli auto wychodziły fabrycznie bez kierownicy multi to będzie problem?

Będzie działać w każdej wersji. Zaś u mojej narzeczonej w Astrze H zmieniarki działają tylko w wersji radia z MP3.

Dzięki, a jaki kabel będzie mi potrzebny żeby podpiąć kierownicę do radia? Ogólnie podpięcie jest proste? Dam rade nie siedząc w tym?

I druga sprawa, raczej kupię kierownicę z GT ze srebrnym elementem również na dole kierownicy (ze 147 mają srebrne elementy tylko na bokach tam gdzie przyciski). I teraz pytanie, czy poduszka ze zwykłej kierownicy 147 podejdzie do multi od GT ?

Od GT, którą chcę kupić:
6322815534.jpg

Tak wygląda moja obecna, z której chciałbym przełożyć poduszkę do powyższej kierownicy:
alfa-romeo-147-kierownica-4074748571.jpg

Wszystko pasuje plug&play. Poduszki w 156FL/147/GT są takie same.

Oprócz kierownicy musisz kupić jeszcze nowy zwijak, taki do kierownicy multifunkcyjnej. Będziesz potrzebował także nowej wtyczki do tego nowego zwijaka więc najlepiej kupić wszystko razem. Do tej nowej wtyczki podłączasz stare kable dochodzące do poduszki i podciągasz nowe od radia. Jest kilka tematów na forum, gdzie jest to dokładnie opisane. Ja sobie poradziłem to i Ty sobie poradzisz. Problem miałem tylko z zakupem właśnie tej nowej wtyczki. Niektórzy robią bez wtyczki, na samych wsuwkach ale dla mnie to trochę ryzyko no bo w końcu poduszka powietrzna.

Kierownica z GT ma ciemniejsze srebrne plastiki niz 147 masz konsole środkową.Więc trochę to nie będzie pasować..Kup lepiej org.od 147 tylko zwróć uwagę na przyciski czy nie są zniszczone.

Rzecz w tym, że znalazłem w dobrej cenie z ładnymi przyciskami z GT... ciężko zdemontować te srebrne elementy do malowania? Widziałem już u kilku osób pomalowane

Podobno identyczny ciężko dobrać, fajnie wygląda ciemny grafit ;)

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Radio tez się maluje. Ramkę zegarów, tunel z GT jak i resztę srebrnych rzeczy pomalowalem na jeden srebrny kolor (moze to ciemny grafit?).

Rzecz w tym, że znalazłem w dobrej cenie z ładnymi przyciskami z GT... ciężko zdemontować te srebrne elementy do malowania? Widziałem już u kilku osób pomalowane

Nie maluj nic. Ja mam w domu chyba z 15 kompletów takich plastików. Na 90% znajdę oryginał od 147 FL.
Dla reszty podam tylko taką informację, że ogólnie w AR 156FL/147/GT jest 5 kolorów/odcieni tych plastików. W 147 po FL występowały 2 kolory. Obydwa te kolory występowały też w GT więc jest duża szansa, że kupi właśnie z takimi. W razie potrzeby mogę Ci poszukać identyczne, jak Ty potrzebujesz.
Kupuj tą kierownicę a plastiki

Owszem, ale w 147 FL nie było chyba tego 3 plastiku? Jak w GT? Kupię kierownicę jeśli będzie, jadę do gościa w poniedziałek lub wtorek po inną część a wiem, że ma też taką kierownicę.
Tylko powiedzcie mi co jeszcze muszę kupić? Kierownica jest bez poduszki, więc przełożę swoją. A kable do radia? Podświetlenie? Chyba, że to ten sam

Amortyzatory
Powrót