• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Xenon AR 147

Maciekopc

Nowy
Auto
Alfa romeo 147 FL 1.9 16V
Witam Panowie. Kupiłem 147 po delikatnym dzwonie i niestety uszkodzony jest jeden reflektor xenonowy, nowy jak wiadomo kosztuje coś koło 700zl więc drogo. I teraz pytanie, czy mogę wsadzić zwykłe reflektory? Problem na pewno tkwi w braku regulacji wysokości i wtyczkami. Czy jest to gra warta świeczki, czy już lepiej odżałować te pare stów i wsadzić xenon? z góry dzięki za info...

Odżałuj na xenona, nie pożałujesz. Z dwojga złego dobrze, że tylko jedna, a nie dwie ;)

Dzięki chłopaki, tak zrobię ;) odżałuję. A soczewki nie ma to fakt, ale widać jak się same poziomują więc jakoś to działa ;)

Jaki jest model palnika ksenonowego w Alfie 147 fl?
Pytam, bo właśnie jeden odmówił posłuszeństwa i nie wiem jakie zakupić, a dwa razy zaglądać do reflektora nie bardzo mi się chce, bo dostęp jest wręcz fatalny (nie wiem czy przypadkiem nie skończy się demontażem zderzaka...).
Pozdrawiam.
- Rafał

Masz napisane w instrukcji DS2

Instrukcja obsługi strona 250 - D2S

Sugerujesz że w instrukcji jest źle napisane? Przecież po lifcie nie było soczewek....

nie sugeruje ja to wiem. mam 147 FL z ori xenonem. sprawdź sobie w katalogach od żarówek. D2S były przed FL

nie sugeruje ja to wiem. mam 147 FL z ori xenonem. sprawdź sobie w katalogach od żarówek. D2S były przed FL

Właśnie śmieszne jest to, że mam nową instrukcję online oraz sprawdzałem na stronie Osram, co mnie trochę dziwiło.

To jestem w szoku że w instrukcji podali złe żarówki.

sam miałem problem jak musiałem wymienić u siebie w końcu wymontowałem i dopiero pojechałem kupić nowe.

- - - Updated - - -

Jaki jest model palnika ksenonowego w Alfie 147 fl?
Pytam, bo właśnie jeden odmówił posłuszeństwa i nie wiem jakie zakupić, a dwa razy zaglądać do reflektora nie bardzo mi się chce, bo dostęp jest wręcz fatalny (nie wiem czy przypadkiem nie skończy się demontażem zderzaka...).
Pozdrawiam.
- Rafał
odkręcisz zbiornik wyrównawczy i dasz rade wymienić.

No i niestety kupiłem D2S i mocno się wkurzyłem... Zderzak odkręcony, a palniki nie pasują!
Dzisiaj zamówiłem D1R.
Pozdrawiam.
- Rafał

No i niestety kupiłem D2S i mocno się wkurzyłem... Zderzak odkręcony, a palniki nie pasują!
Dzisiaj zamówiłem D1R.
Pozdrawiam.
- Rafał
Mądre głowy forumowiczów.
Przykra sprawa Ci wyszła. Też bym się wkurzył.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót