• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Silnik - jednorazowy blad czy cos aiecej

dejoka

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.6 ts distinctive
Witam,
Ostatnio podczas jazdy zapaliła mi sie kontrolka Chuck engine przy prędkości 140 km/h. Odrazu zniknęła, zwolniłem do 110-120 i tak sobie jechałem 100 km
Dojechałem bez problemu.
Muszę teraz znowu jechać 200km autem i mam pytanie cy mogę jechać, skoro wyświetliła mi sie taka kontrolka czy nie?
Dojadę i odrazu leci do serwisu.
Nawet gdyby auto straciło moc to i tak dojadę na tej 80-90 autostrada.
Pytanie jest czy ktoś kiedyś tez miał taki problem i czym może być to spowodowane.
Dodam, ze nie ma tego problemu przy niskich prędkościach nigdy. Auto chyba lekko straciła na mocy, ale tylko z jedynki. Inne biegi sa ok

Bez podpięcia pod komputer i odczytania błędu nie można postawić jednoznacznej diagnozy jednakże jeżeli błąd pojawił się w ok 3000 obr i jeżeli w tym zakresie będzie się powtarzał to może być coś ze sterowaniem turbiny (bynajmniej u mnie były takie objawy i auto max 140 jechało). Ale póki błąd się nie pojawia to raczej nie ma się na razie co przejmować.

Wystukane z Galaxy S5 Neo

Mam taka nadzieje, bo chce dojechać do domu :)
Auto tylko traciło przy tych 4,5 tysiącach. Pedał z gazu i odrazu blad znikał. Jestem dobrej myśli, ze dojadę i leci do warsztatu Włoszka.

Podłącz pod kompa i zobacz co to za błąd, może być coś konkretniejszego a może być pierdoła. Mi w tamtym roku na ekspresówce wyskoczył check engine i okazało się że to błąd styku pedału przyspieszenia i od lipca 2015 cisza po skasowaniu błędu

Bez podpięcia pod komputer i odczytania błędu nie można postawić jednoznacznej diagnozy jednakże jeżeli błąd pojawił się w ok 3000 obr i jeżeli w tym zakresie będzie się powtarzał to może być coś ze sterowaniem turbiny (bynajmniej u mnie były takie objawy i auto max 140 jechało). Ale póki błąd się nie pojawia to raczej nie ma się na razie co przejmować.

To raczej nie turbo bo w tym silniku próżno go szukać :P Bez podcięcia pod kompanii ciężko coś powiedzieć ale możesz sobie biedy napytać jeżdżąc w trybie awaryjnym.

No tak, nie zwróciłem uwagi na sygnaturę. Mój błąd :)

Amortyzatory
Powrót