Nie składa się oparcie tylnej kanapy

osdazee

Nowy
Auto
147 1.9 JTD 16v 140 km 159 SW 1.9 JTDm 150km
Witam

Mam taki problem.

Od kiedy kupiłem swoją 147 nie mogę złożyć oparcia tylnej kanapy z prawej strony. Nigdy w sumie tego nie potrzebowałem, ale teraz bedę potrzebował i juz nie wiem co mam z tym zrobić.

Problem jest dość dziwny, bo widać, że oparcie się odblokowuje, kawałek mogę je położyć (tak ze 3 cm) i dalej juz nic.... Rozebierałem to już patrzyłem i nie mam pojecia gdzie się blokuje.

Miał może ktoś taki przypadek i sobie z tym poradził?

Pewnie, że podniosłem... To by było za proste. Gdzieś się blokuje, bo słychać jak się próbuje złożyć, że gdzieś metal puka w metal

To musisz wyczuć w którym miejscu Ci blokuje i zobaczyć co tam jest. Ten mechanizm to nie jest rocket science. Niestety bez zobaczenia auta ciężko będzie komuś coś wywróżyć

Wyryte rantem felgi

W wersji 5d tak, a jak jest w wersji 3d to nie wiem

Wyryte rantem felgi

w wersji 3d też się składa.... jutro rozbiore wszystko do zera i zobacze o co tam chodzi

wyszło tyle, że zablokował się ten mechanizm między lewym a prawym oparciem... co z nim jest nie tak jeszcze nie wiem bo nie miałem czasu patrzec. na razie go wykreciłem i połozyłem kanape na płasko bo jutro jade w góry i potrzebowałem narty wsadzic wiec i tak do konca tygodnia nie bede musial podnosic kanapy

Amortyzatory
Powrót