Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Temat: Montaż filtra stożkowego + turbinki

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

To zainwestuj pieniadze w dolot Noviteca, albo w z prawdziwego zdarzenia zestw TURBO, a nie odpusowty bajer za kilkadziesiat zl.

racja

montażem turbinki do dolotu napędzanej pędem powietrza.

ja rozmawialem z panem z wawy i za kilka tysiaczkow zamontuje ci profesjonalna turbine a nie wiatraczek i bedziesz mial z twojego silnika jakies 200km i 50% wiekszy moment obrotowy z gwarancja ze sie nie rozleci.jezeli masz kaske to sie nie baw w tuning jaki robia buraczki w BMW a jesli nie masz kaski to nie kalecz auta.pozdrowionka

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Gabor Zobacz post

Macie jakiś problem koledzy? Zadałem proste pytanie w oczekiwaniu na opinię.

W waszych pokręconym toku myślenia fakt, że staram się coś zrobić żeby zapewnić silniczkowi w Alfie więcej świeżego powietrza od razu robi ze mnie agrotjunera i dresa w jednej osobie... Naprawdę żal mi was.

W sumie to bez znaczenia jaka to marka, ale zawsze znajdzie się grupka buraków, którzy są w stanie zaświadczyć o swym prowincjonalizmie w jak najgorszej postaci, nawet w klubowym gronie.

C
    To chyba Ty masz problem i to wiekszy niz myslisz, majac Alfe i chcąc
    dać jej troche wiecej powietrza powinienes miec "jako takie" pojecie o mechanice i na zdrowy i logicznie myslacy sposób taki wynalazek nie ma sensu, czemu silniki tego nie maja seryjnie tylko sa wyposarzone w turbiny... Co do Twojego zdania o burakach... Zawsze znajdzie sie grupa uzytkowników, którzy nawet z pieknej Alfy chcia zrobic wóz drabiniasty i nie wazne czy to Alfa, BMW czy nawet Opel, zawsze bedzie grastka ludzi z głową napedzana przez mysze na kołowrotku. A zal to mi Twojej Alfy.
    Ostatnio edytowane przez Matt21 ; 26-04-2009 o 10:29
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

krótko i na temat SZKODA PIENIĘDZY , lepiej się za nie 'zabawić' gdzieś
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Cytat Napisał Matt21 Zobacz post
    To chyba Ty masz problem i to wiekszy niz myslisz, majac Alfe i chcąc
    dać jej troche wiecej powietrza powinienes miec "jako takie" pojecie o mechanice i na zdrowy i logicznie myslacy sposób taki wynalazek nie ma sensu, czemu silniki tego nie maja seryjnie tylko sa wyposarzone w turbiny... Co do Twojego zdania o burakach... Zawsze znajdzie sie grupa uzytkowników, którzy nawet z pieknej Alfy chcia zrobic wóz drabiniasty i nie wazne czy to Alfa, BMW czy nawet Opel, zawsze bedzie grastka ludzi z głową napedzana przez mysze na kołowrotku. A zal to mi Twojej Alfy.
    Mi tez

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Zastanawiam się nad lekkim tuningiem swojej Alfy. Poważnie zastanawiam się nad filtrem stożkowym, a ostatnio po przejrzeniu allegro jeszcze nad montażem turbinki do dolotu napędzanej pędem powietrza.

Co o tym myślicie?
    cosik takiego

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

[QUOTE=Gabor;174747]
    Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Dział "HUMOR" to bodajże nie tutaj. Więc może ktoś przeniesie to pytanie... Najlepiej jeszcze dodać do tego link z allegro.[COLOR="Silver"]

Macie jakiś problem koledzy? Zadałem proste pytanie w oczekiwaniu na opinię.

W waszych pokręconym toku myślenia fakt, że staram się coś zrobić żeby zapewnić silniczkowi w Alfie więcej świeżego powietrza od razu robi ze mnie agrotjunera i dresa w jednej osobie... Naprawdę żal mi was.

W sumie to bez znaczenia jaka to marka, ale zawsze znajdzie się grupka buraków, którzy są w stanie zaświadczyć o swym prowincjonalizmie w jak najgorszej postaci, nawet w klubowym gronie.

Czy jest tu ktoś kto potrafi odpowiedzieć na moje pytanie w normalny, profesjonalny, niepolaczkowaty sposób?

Nie wiem co jest złego w pochodzeniu z prowincji ale to Ty w tym momencie pokazujesz brak kultury i dystansu pochodząc z dużego miasta i nikt Ci nie wytyka, jak to innym pojechałeś od "buraków".
    Skoro zadałeś pytanie z rodzaju co najmniej mało rozsądnych to nie spodziewaj się wywodu technicznego na temat szkodliwość takowej przeróbki silnika bo raczej mało kto traktował to poważnie..
    Wystarczyło trochę poszukać w internecie a zobaczył byś, jaki cel ma sprzedawanie takich wynalazków (o zakładaniu specjalnie nie wspominam, bo to już nie interesuje sprzedawcy, który pieniądze zgarnął a klient niech się martwi, jak mu łopatka turbinki wpadnie do cylindra i narobi ceregieli..) Zresztą tutaj chyba nie trzeba mieć inżyniera budowy silników, żeby się domyślić, jakie to przynosi konkretne efekty. Skoro coś się zakłada na dolot i zmniejsza to jego przepustowość (wirnik, obudowa o mniejszej średnicy niż przekrój rury seryjnej) to nie wymagajmy, żeby nam dodało mocy.
    Poza tym nawet gdy się zakłada turbinę profesjonalnie to samo zwiększenie dawki powietrza przecież mocy nam nie doda a nawet uszkodzi silnik (zbyt uboga mieszanka itd). Więc jednym słowem daj sobie z tym spokój i nie prowokuj innych pomysłem na jakby nie patrzeć profanację AR.

Gabor
    Gość

Domyślnie

Sorry. Pomyliłem fora Następnym razem 5000 razy zastanowię się czy w klubowym gronie mogę zadać pytanie na temat, o którym nie mam zielonego pojęcia. Montaż filtra stożkowego nigdy nie kojarzył mi się z dres-tuningiem, bo tak naprawdę nigdy się z tym nie spotkałem.

Widzę, że tutaj same omnibusy są jednak z wielkim przerostem ego i niemożliwością sensownego przekazania swojego zdania. Mimo wszystko dzięki za te kilka linijek opinii, które musiałem wyłuskać z kilkudziesięciu linijek plucia jadem

P.S.

Nie mam i nie planuję montować lexus-looków, diod, angel-eyesów, progów, spojlerów, czy brewek. Jedyną rzeczą jaką założyłem do Alfy co się może kojarzyć z tuningiem to srebrne kierunki po bokach, co by pasowały do klamek i felg...

P.P.S

Dla mnie o wiele większą "profanacją" jest posiadanie Alfy w dieslu, ale to już tak na marginesie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Ducrider Zobacz post
    cosik takiego
    Wygląda to dość ładnie i estetycznie, ale jakoś się tutaj ekranowania cieplnego nie mogę dopatrzeć.. Powietrze będzie podgrzane od kolektora wydechowego, znajdującego się poniżej a raczej nie jest to wskazane przy takich przeróbkach.

---------- Post dodany o godzinie 11:27 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:25 ----------

Sorry. Pomyliłem fora Następnym razem 5000 razy zastanowię się czy w klubowym gronie mogę zadać pytanie na temat, o którym nie mam zielonego pojęcia. Montaż filtra stożkowego nigdy nie kojarzył mi się z dres-tuningiem, bo tak naprawdę nigdy się z tym nie spotkałem.

Widzę, że tutaj same omnibusy są jednak z wielkim przerostem ego i niemożliwością sensownego przekazania swojego zdania. Mimo wszystko dzięki za te kilka linijek opinii, które musiałem wyłuskać z kilkudziesięciu linijek plucia jadem

P.S.

Nie mam i nie planuję montować lexus-looków, diod, angel-eyesów, progów, spojlerów, czy brewek. Jedyną rzeczą jaką założyłem do Alfy co się może kojarzyć z tuningiem to srebrne kierunki po bokach, co by pasowały do klamek i felg...

P.P.S

Dla mnie o wiele większą "profanacją" jest posiadanie Alfy w dieslu, ale to już tak na marginesie
    Jak już się tak rzucasz ogromnie to zauważ, że nikt nie ma nic do pomysłu z filtrem a jedynie do żałosnej próby dodania mocy przez jakiś wiatraczek o dumnej nazwie "turbinka".

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

P.S.

P.P.S

Dla mnie jeszcze większą jest posiadanie Alfy z silnikiem benzynowym od ... Fiata. Już nic gorszego być nie może.
    Ostatnio edytowane przez Matt21 ; 26-04-2009 o 12:36
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

mnap86
    Gość

Domyślnie

Chlopaki.. spokonie, bo zaraz dojdzie do tego, ze bedziecie sie klucic czy alfa jest lepsza od alfy..