• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Uszkodzona lewa klamka zewnętrzna.

pawelll_89

Nowy
Auto
Alfa 147
Witam. Niestety coś poszło w klamce zewnętrznej od kierowcy, i lata sobie jak psu... ogon. Oczywiście nie da rady otworzyć drzwi a urwało się po prawej stronie klamki, bo z tego co wiem po lewej jest zawias i byłoby mniej problemów. Moje pytanie jest takie: czy można to jakoś naprawić/wymienić bez potrzeby kupowania całej klamki?

Pozdrawiam

Może i obejdzie się bez kupowania klamki, ale nie obejdzie się bez zdjęcia-zajżenia do tej zepsutej.
Więc pytanie zadane chyba ciut za wcześnie ?

Chciałbym się przygotować że jak zdejmę to od razu to naprawię, urwał się element łączący bezpośrednio klamkę z cięgnem, tak że klamka nie odbija, tylko lata sobie.

No to raczej wymiana, klejeniu lub innym patentom zaufać nie można, wbrew pozorom spore siły tam występują.

ja mam od kilku dni podobny problem z lewą klamką od kierowcy tylko ze u mnie na mrozie podczas otwierania auta pękło z lewej strony klamki aluminiowy zawias, jest szansa zeby jakos to naprawić ? w sklepie krzyknęli sobie za oryginalną klamkę 680zł wydaje mi sie ze to chyba mala przesada
mam pytanie ta klmka jest do alfy przed czy po lifcie http://allegro.pl/klamka-alfa-romeo-147-zewnetrzna-lewa-nowa-orygina-i5983316442.html

wydaje mi sie ze moja nieco sie różni kształtem

AR 147 2005r

Załączniki

• DSCN3743.jpg
    DSCN3743.jpg
    49.1 KB · Wyświetleń: 37
  • DSCN3745.jpg
    DSCN3745.jpg
    72.7 KB · Wyświetleń: 27
  • DSCN3746.jpg
    DSCN3746.jpg
    57.5 KB · Wyświetleń: 31