Jakiej firmy pompa wody ?

Auto
Alfa 147 1.9 jtd
Napwno nie maxgear moim zdaniem. Jedna musiałem wymieniać bo ciekla. Polecam Magneti Marelli lub SKF.

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

Pierwsze dwa spoko, maxgear raczej odpada.
Ja mam cały komplet INA i też wydaje się być ok ;)

Pasek Dayco, pompa Bugatti, rolka INA (w środku nie pamiętam co), napinacz INA ( w środku Litens). Ew. caly komplet od Dayco.

No ja właśnie raczej zdecyduje się na ten z pompą magneti, choć będę zamawiał pewnie dopiero w połowie miesiąca. Dziękuję za wszelkie rady, jak ktoś ma coś jeszcze to będę wdzięczny :)

Z tych zestawów to na pewno nie z pompą MaxGear.
Daj mi numer Vin na maila, zaproponuję Ci dobry rozrząd.

ja bym Ci polecił AIRTEX, mam taką wsadzoną + rozrząd Gates

Ja polecam SKF zawsze jak zmieniam rozrząd ( w 4 autach różnych w domu ) to kupuje zestaw SKF kompletny i nigdy nie miałem żadnych problemów w żadnym aucie w 147 również kompletny SKF i wszystko spoko.

ja bym Ci polecił AIRTEX, mam taką wsadzoną + rozrząd Gates

AIRTEX od jakiegoś czasu sprawia problemy , proponowałbym nie ryzykować.
Pasek Gates lepszy do "niemieckich". Do włoszczyzny lepszy DAYCO
(producent osprzętu na I montaż dla Alfy - tak dla przypomnienia :))

Do Alfy najlepszy zakup będzie: pasek DAYCO, napinacz rolki DAYCO, pompa SKF lub tańsza opcja DOLZ. Dobra też powinna być Metelli Graf Bugatti.
Unikać Hart, Kraft, Maxgear, były też problemu z pompami firmy Ruville

Kilka dni temu wymieniłem rozrząd u siebie wszystko firmy ina ,niecałe 1000km i padła pompa wody,oberwał sie wirnik,nie wiem czy w sklepie sprzedają jakieś podróby czy to taki szajs.

Też zmienialem rozrząd kilka dni temu, mechanik na wstępie kazał mi nie kupować pompy skf bo ostatnio są z nimi problemy.

Ja mogę polecić pompy do wody od https://www.dabpumps.com.pl/ są porządne, najwyższej jakości. Potrafią doradzić jaką pompę wybrać żeby być w 100% zadowolonym z zakupu. Sprawdź sobie ich ofertę.

Polecam pompy wody od gates. Mechanicy w holandii je polecają.

Amortyzatory
Powrót