Szumy w radiu przy odpalonym silniku.

impo12

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147
Witam. Borykam się z pewną dość denerwującą sprawą w mojej 147. Otóż posiadam radio nieoryginalne jvc, które grało wcześniej w innym aucie. Nie było żadnych problemów. W alfie natomiast gdy tylko odpale silnik, pojawiają się szumy w radiu fm. CD i aux gra bez zarzutu. Jakoś doszedłem do przewodów wzmacniacza antenyy przez lampkę z tyłu i chyba znalazłem szary przewód który także jest w kostce zasilania w radiu. W jvc jest podłączone do wysuwanej anteny czyli podaje 12v. Nie wiem co może powodować szumy na odpalonym i prosiłbym o porady. Pozdrawiam

Miałem to samo, ale miałem radio DvD z wyświetlaczem Clatronic AR coś tam... W raz z obrotami szumiało, a nawet świszczało w głośnikach jakbym miał turbo... Cudowałem z wszystkim, az skończyło się na wymienia na oryginalne radio z AR. Szczerze mówiąc gra tak samo dobrze, tylko nie wyświetla filmów... OD tamtej pory zero problemów. Używke za 50zl kupiłem chyba

Miałem to samo, ale miałem radio DvD z wyświetlaczem Clatronic AR coś tam... W raz z obrotami szumiało, a nawet świszczało w głośnikach jakbym miał turbo... Cudowałem z wszystkim, az skończyło się na wymienia na oryginalne radio z AR. Szczerze mówiąc gra tak samo dobrze, tylko nie wyświetla filmów... OD tamtej pory zero problemów. Używke za 50zl kupiłem chyba

To może występują jakieś zakłócenia na wyjściu na wzmacniacz antenowy, jeżeli ten kabel o którym pisałem to rzeczywiście zasilanie anteny. Mógłby ktoś potwierdzić tą tezę ? A na fabrycznym może jakieś inne napięcie wyjściowe jest na to zasilanie

Nie potrafie Ci tego potwierdzić, już nawet nie pamiętam co kombinowałem, ale próbowałem wzsystkiego, z 20 opcji co poradzili mi na forum, czy tez wyczytałem. Nie było poprawy, dopiero nowe radio, oryginalne zalatwilo sprawe

Amortyzatory
Powrót