• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Silniczek regulacji reflektora alfa147 po lifcie

pepol1

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 16v JTDm
Witam.
Zauważyłem że lewy reflektor w mojej alfie 147 po lifcie świeci skrajnie nisko.Nie działa silniczek.Moje pytanie czy może być odpowiedzialny za to bezpiecznik,a jak tak to jaki(w opisie nie znalazłem),i czy jest możliwość wymiany samego silniczka.Może miał ktoś z was podobny problem.

Te silniczki lubią się psuć jak dostaną wilgoci. To norma. Zwykle jednak wtedy cały czas pracują i lampa świeci za wysoko ale myślę że to nie reguła.
Sam silniczek można wymienić. Niestety trzeba mieć jakąś małą grzechotkę lub wyjąć lampę. Szukaj po numerze silniczka bo są te same też w innych samochodach

Wyryte rantem felgi

Można wymienić silniczek lampy albo ręcznie wyregulować. :)

Amortyzatory
Powrót