Czujnik cofania wymiana

ziemian

Nowy
Auto
ALFA ROMEO 147 1.9JTDM 150KM- 2007R.
Witam

Nie działa mi jeden czujnik cofania ten najbardziej na boku po prawej stronie.

Na dniach chcę odkręcić tylny zderzak i wymienić go, ktoś tutaj na forum mówił, że jest do niego dostęp od spodu auta, ale i ja i mechanik sprawdzaliśmy to i nie ma opcji tam dojść dlatego to odkręcanie zderzaka.

I teraz moje pytanie bo szukałem czujników na allegro żeby zamówić i znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/alfa-romeo-159-147-czujnik-pdc-oryginalny-swf-i5950746553.html

Cztery czujniki za 100zł. Co o tym myślicie ??? Są OK i będą pasować ???

Auto to AR 147 2007r FL

Z góry dzięki za odp

Czesc, a po czym stwierdzasz ze nie dziala ten czujnik ? Moze wystarczy jakies styki przeczuscic czy jakies spiecie na kablu jest? Sprawdz cos tskiego pierw. Co do czujnikow niestety Ci nie odpowiem musisz czekac na info od kogos kto juz cos takiego testował.

Kwestia jest taka, że jak przekręcam kluczyk w stacyjce raz i zaświecają się kontrolki i daję wsteczny to idę do czujników i przykładam ucho. Wszystkie charakterystycznie "cykają" tylko ten jeden nie wydaje żadnego dźwięku. Znajomy mechanik z kanału sprawdzał mi kostkę i mówi, że z nią jest wszystko w porządku więc zostaje albo opcja, że się wtyczka wypięła, albo że się czujnik sypnął. Stało mi się to w sumie z dnia na dzień.

Mam to samo po zimie, również czujnik nie "cyka".
Co śmieszne przez ostatnie dwa tygodnie po 2-3 miesiącach awarii jak tylko zrobiło się cieplej, czujnik odżył i park działał.
Dziś znów długi pisk awarii po wbiciu wstecznego... ;/

Co do aukcji - to raczej cena za sztukę.
Będą pasować, kwestia tylko psiknięcia w kolor i git.

Mam to samo po zimie, również czujnik nie "cyka".
Co śmieszne przez ostatnie dwa tygodnie po 2-3 miesiącach awarii jak tylko zrobiło się cieplej, czujnik odżył i park działał.
Dziś znów długi pisk awarii po wbiciu wstecznego... ;/

Co do aukcji - to raczej cena za sztukę.
Będą pasować, kwestia tylko psiknięcia w kolor i git.

Też tak miałem, zimą na dworze nie działały, po wjechaniu do garażu działały:)
Wymieniłem na nowy i działa nawet przy -20 stopni

Amortyzatory
Powrót