Drgania Włoszki 147

keszorg

Nowy
Auto
Alfa romeo 147
Witam wyczuwam drgania mojej belli z przodu z prawej strony opona ok nie ma nigdzie bąby wahacze też dobre nic nie stuka nie puka drgania sa tylko podczas jazdy nie wiem o co chodzi ktoś się spotkał juz z takim czymś ?

Mialem bicie kierownicy i ściągało mi auto w prawo, niby opona była ładna i cała, przełożyłem prawa<->lewa i w lewo ściągało , tzn opona walnięta. Chociaz nawet od środka wyglądała normalnie...

Zobacz czy górna łapa silnika nie ma pozrywanych tulei gumowych. Znajduję się między mocowaniem amora a rozrządem. Mi regularnie co pół roku pękają te gumy i drga mi deska. Po śrubie przechodzącej przez tuleje widać jakby silnik ją odginał , chyba, że zamienniki tej łapy mają zły kąt... Pisał o tym kiedyś @sdero
http://www.forum.alfaholicy.org/147...ek_reakcyjny_.html?highlight=drążek+reakcyjny

Ja mam też drgania 70 w górę - do wymiany mam drążek kierowniczy (cały) rozwalone jabłko. Jak podniosę koło do góry i szarpię na boki to goni :) Cały zawias ok, jedyny luz to właśnie na tym drążku. Byłem na szarpakach.

Ja mam podobne drgania, mechanik wykrył luz w przekładni kierowniczej...

Amortyzatory
Powrót