• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Miganie wyświetlacza przebiegu

TwinSmark

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147
Witam! Przeglądnąłem wiele tematów ale nie znalazłem rozwiązania. Byc może za słabo szukałem. Mam taki problem mój panel od sterowania szybami i lusterkami nie działał w 100% dobrze więc wymieniłem go na nowy. Wszystko git szyby, lusterka działają ale niestety miga mi licznik przebiegu... Ktoś wie może jak sobie z tym poradzić lub ma jakiś pomocny link? Pozdrawiam

Interfejs elm327 + MultiEcuScan i wykonanie tzw osiowania proxy. Jak miga licznik przebiegu znaczy że jest wykryty nowy moduł.

Wystukane z Galaxy S5 Neo

Albo wykryto nowy moduł, ale stary uległ awarii i brak z nim komunikacji. Mi tak padła centralka w drzwiach i też migał licznik. Napewno potrzebna diagnostyka komputerowa.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

[MENTION=56022]moris10[/MENTION] przecież kolega jasno napisał że wymienił na nowy.

Mi też miga po wymianie licznika. Osiowanie wystarczy?

Wystarczy.

Podepnę się. Może głupie pytanie(nie znam się aż tak), ale czy wymiana np. przepływomierza też może mieć wpływ na mryganie przebiegu?

Akurat wymiana przepływki nie powoduje migania. Tylko wymiana centralki tak jak tu kolega miał np. Sterowanie szybami lub np radio czy licznik.

Ok. U mnie też mryga, ale to widocznie jak poprzedni właściciel wymieniał radio na niestandardowe. Czyli potrzebny komp i osiowanie proxy. Dobrze wiedzieć :)

się podepnę się:
w mojej GT mruga mi licznik, mam nieoryginalne radio i zegary wymienione na te z czarnymi tarczami.
Osiowanie sie nie udaje (próbowało już trzech magików).
Kiedys przy jakiejś wizycie w ASO po podpięciu pod kompa powiedzieli, że nie ma połączenia z centralką sterowania szyb w drzwiach (sterowanie/programowanie szyb działa ok) i to przez to miga licznik. Mieli rację?

O ile się nie mylę miga również jeżeli danego modułu nie wykrywa. Miałem tak właśnie z ConnectNav raz był i nie miało a raz nie komunikować się z body computerem i migało.

[MENTION=52652]mufas[/MENTION] może być bo jak wyżej napisałem mi też nie komunikowało się z nawigacją ale wszystko działało ok nawet stacja się wyświetlała na wyświetlaczu w zegarach.

Amortyzatory
Powrót