Hej.
Wczoraj wymieniałam szybę przednią z powodu pęknięcia. Dziś zauważyłam, że szyba nie jest osadzona w uszczelce. Uszczelka jest przyklejona do szyby... Dzwoniłam do Pana, który wykonywał usługę i niemiło mnie skrzyczał, że trzeba było obejrzeć jak wyglądało auto wcześniej, że tak jest w oryginale i że ma to służyć temu żeby przy pracy wycieraczek woda nie leciała na boczne szyby. Stąd moje pytanie, czy faktycznie uszczelka ma być przyklejona na szybę? Proszę o pomoc, bo nie wiem już co mam robić. Jeden Alfaholik przesłał mi filmik swojej 147 i tam szyba jest normalnie osadzona w uszczelce, a na niektórych zdjęciach innych 147 coś tam wystaje. Dodaję zdjęcia i link z filmikiem...
Drugie pytanie, czy przednia szyba ori w 147 jest zielona czy biała? Wydaje mi się, że miałam zieloną, a wstawili mi białą, z dłuższymi czarnymi paskami wokół i teraz jakoś mi tak jasno oraz wydaje się mniejsza (zarówno w starej jak i nowej miałam tylko taki "prostokąt" z kropek przy wstecznym lusterku)... Czy to możliwe?
Trzecie pytanie (już ostatnie): czym usunąć te czarne oznaczenia z szyb? Pół biedy z tym w rogu na dole (bodajże producent), ale na wysokości głowy po obu stronach mam kilka cyfr i strzałki, które strasznie denerwują podczas jazdy...
http://www94.zippyshare.com/v/iyztaVVb/file.html
![]()