Problem z uskokiem od 2200 obrotów.

Poaland1

Nowy
Auto
147 1.9 JTDM 16V
Witam

Turbo, przeplywka, filtr powietrza oraz nowe przewody od overboosta wymienione!. Auto no bajka pędzi jak bestia i jest super. Tylko przed wymianą miałem spora turbodziure, teraz ona dalej jest ale o wiele mniejsza. Autko dopiero od 2.200 obrotów budzi się i pędzi. Co może być jeszcze powodem turbodziury? Czujnik doładowania jak myślicie może źle pracować pomimo nie wywalania błędu?

Pozdrawiam

Egr zaślepiony?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Nie jest zaślepiony? Był czyszczony i mechanik sprawdzał na komputerze jego działanie i było dobre, więc to nie to. Zresztą znajomi mają Alfy nawet starsze od mojej i auto budzi się od około 1800 tyś obrotów. Dodamm że nieiktórzy nie czyścili nawet EGR!
A czy czujnik doładowania w kolektorze może dawać takie objawy?

Tak,tez może. Jest podwieszony temat o bledzie MSCF,wykonaj wszystko co tam napisano.Zmienna geometrie tez bym przeczyscil-spokój na lata.

Może to banał, ale sprawdź rury ic czy są solidnie zapięte.

A czujnik ciśnienia doładowania sprawdzałeś? Może bez wywalania błędu źle działać. Ja miałem przetarty jeden kabelek, a i tak błędu nie pokazywało. Zależnie od humorów raz miał mega turbodziurę, a raz nie jechał wcale od góry.

Amortyzatory
Powrót