• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Problem z elektrycznymi szybami, otwieraniem bagaznika i mrugajacym licznikiem km

nonono

Nowy
Auto
alfa romeo 147
Alfa 147 1.9 jtdm 3d. Dwa pytania.

1. Nagle posłuszeństwa odmówiły przednie elektryczne szyby i otwieranie bagaznika (z pilota i przyciskiem).

2. Mruganie licznika kilometrów.

Obie rzeczy staly sie po odebraniu auta z wymiany rozrządu, ma ktos z was pomysl co tym razem sie stalo?

Moduł w drzwiach kierowcy powoduje wszystkie wymienione problemy.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Jak wygląda ten moduł, gdzie sie znajduje? Da sie go naprawiać czy trzeba wymieniać? Moze to byc kwestia tak błaha jak wypięcie się jakiegoś kabla?

Mówiąc o module, mamy na myśli panel sterowania szybami. To ten panel steruje instalacją elektryczną w aucie.

Chodzi o cały moduł sterowania szyb w drzwiach kierowcy jeżeli komputer go nie widzi lub jest uszkodzony miga licznik kilometrów informując o utracie połączenia z jakimkolwiek modułem

Aaa, chodzi o tą całą skrzynke pod panelem otwierania szyb od kierowcy, tak? Sprawdzałem czy jest wpieta, i na pierwszy rzut oka wtyczki normalnie siedzą, ewentualnie taśmy w środku się troche odklejają (po 1mm od boku to max)

Ale cos faktycznie z tym panelem/modulem jest nie tak, bo nawet nie jest podswietlony

Sprawdź bezpieczniki F47 w kabinie pod kierownicą.

Proponuję ściągnąć elearn i sprawdzić czy zasilanie dochodzi.
w elearn wejdź:
Opisy -> wyposażenie -> drzwi boczne przednie kabiny -> podnośniki elektryczne szyb przednich
Tam znajdziesz opis złącza.

Tak trochę z innej beczki. Nie lepiej było zostawić tym mechanikom co zepsuli? Niech teraz oni się główną jak to naprawić.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Spróbuj odłączyć akumulator na kilka minut.

Amortyzatory
Powrót