To chyba masz tam jakąś nieszczelność. Skąd tyle par oleju? JAk wszystko jest spasowane to tam nie może być mokro. Mokro to może być wp rzewodzie od turba do głowicy.
Właśnie wydaje mi sie, ze te wszystkie opary od odmy. Moze byc tak ze sama odma jest nieszczelna? Wtedy tylko wymiana czy mozna ja uszczelnic?
___
Aa i jeszcze jedno. Co ile wymienia sie odme i czy przez nią auto moze przydymiac na czarno przy mocnym depnieciu? Warto kupowac nowa czy wyczyscic i uszczelnic stara?
Ostatnio edytowane przez mariusz041 ; 30-08-2016 o 20:55
Pozdejmuj te wszystkie weze od odmy, przeczyśc w środku jakimś preparatem, przepłucz ten grzybek, sprawdz drożności, daj nowe opaski i obserwuj.
Prędzej będzie dymił silnik jak odma będzie przypchana
Tzw. odma to jest cały układ przewodów, separatorów itd.
Może najlepiej byłoby żebym zaślepil wąż Ic/turbo tam gdzie wchodzi wąż od odmy, a sam wąż poprowadzilbym na zewnątrz auta? Tak myśląc to chyba takie rozwiązanie byłoby najlepsze bez pieprzenia z odmą? A turbo dostawaloby czyste niezaoliwione powietrze.. Dobrze myślę czy nie?
I tak i nie. Pamiętaj, ze odma pracuje na ciśnieniu i podciśnieniu. Rure dasz na zewnątrz auta, a do silnika będą dostawać się roxne zanieczyszczenia. Olej tez będzie kapal spd auta. Przy przeglądzie możesz nie otrzymać pieczatki.
Poczyść wszystko i wtedy onserwuj skąd ten olej.
Muszę sprawdzić u siebie bo nie wiem.
Odgrzewam
Mógłby ktoś sprawdzić czy to tak powinno wyglądać?
Stawiam browara![]()