• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

2.0 ts selespeed szarpie na zimnym

puszuszek

Nowy
Auto
byla alfa 156 2.0ts 1999, była 156sw 1.9jtd 2000,jest 147 2.0ts selespeed
Witam od jakiegoś czasu mam kolejny problem z alfa.
Mianowicie gdy odpalam i chodzi na benzynie mam wrażenie ze ja dusi i przy ruszaniu szarpie lekko,gdy przełączy się na gaz rusza się idealnie zero szarpania.
Ostatnio po odpaleniu nagle obroty spadały i gasla,dwa odpalenia i juz chodziła ale przy ruszaniu szarpie.
Przy przekreceniu kluczyka wyskakuje komunikat
419.jpg

Ale po podłączeniu kompa zero błędów.
Ma ktoś pomysł co jej może dolegac?
Będę mega wdzieczny za każdą podpowiedz

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Co dziwnego ostatnio zauważyłem to to że jak zalalem więcej paliwa i 98 problem na jakiś czas znikł.
Zastanawiam się czy to jest wina pompy w zbiorniku?

Jest jakiś sposób żeby sprawdzić pompę? ?
Np ciśnienie paliwa albo coś?
Dziś odpaliłem odrazu na gazie i auto bez problemu chodzi nie gaśnie

Podpinam się pod post bo sam jestem ciekawy czemu tak szarpie u mnie na zimnym silniku. Na ciepłym chodzi jak złoto przy zwykłym Pb95. Nie mam gazu więc akurat ciężko mi się wypowiedzieć

Amortyzatory
Powrót