• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

147 Boczki drzwi i części od gt

damian3030

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.8 MPI 140CV
Witam mam chęć troche ulepszyć wnętrze swojej 147, a ze względu na podobne wnętrze w alfie gt chciałbym od niej troche części przełożyć do mojej 147
bo do alfy 147 ciężko znaleść interesujące mnie części i teraz moje pytanie do was, interesuje mnie to czy takie części takie jak skórzane boczki drzwi i boczki obok tylniej kanapy,
podłokietnik, tunel środkowy, siedzenia i sporo innych części z wnętrza gt będzią pasować do 147 ? czy wogóle któreś będą pasować? które będą pasować? a jak nie to dlaczego nie będą pasować ?
z góry dziękuje za odpowiedzi.

Tunel bez problemów przełożysz tylko musisz kupić kpl, przełożenie to max 2h roboty bynajmniej mi tyle to zajęło.
W reszcie niestety nie pomogę.

Cały tył nie pasuje - boczki są troche innego kształtu kanapa tez i chyba ciut szersza (ktoś juz kiedyś ma forum sprawdzał).
Fotele przednie pasują bez problemu. Jezeli chcesz zmienić na skore / żebrowane boczki poszukaj od polifta. Pojawiają sie raz na jakis czas całe "komplety".

Od GT tunel, przednie fotele i przednie boczki. Nie będą pasować tylne boczki i tylna kanapa. Tak to wygląda z relacji przekładających, mierzących itd. Też coś chciałem pokombinować do wersji 5D jednak lipa...

Jak chcesz szczegóły to poszukaj na forum.

Dzięki za odpowiedzi właśnie najbardziej mi zależy na boczkach i tunelu środkowym, szkoda ze tylnie boczki nie pasują, ciężko dostać skórzane od 147,
mam jeszcze pytanie interesuje mnie czy drzwi od po liftowej alfy 147 będą pasować bez problemu do wersji przed liftem?
chodzi po prostu o to żeby wymienić bo zniszczone troche, wgniotki i wgl a jak by sie trafiły tanie w dobrym stanie od poliftowej to czy brać i sie nie zastanawiać? i jeszcze czy np
jest taka opcja żeby założyć do przedliftowej 147 klape bagażnika od wersji po liftowej ?? bardziej podobają mi się światła:D nie śmiejcie sie poważnie pytam.
Z góry dzięki za odpowiedzi.

Próbował ktoś kiedyś założyć kalpe bagażnika od wersji po liftowej do przed liftowej? Da sie wgl? jak ktos cos wie to prosze o pomoc.

Może ktoś potwierdzić czy na 100% kupując boczki przednie od Alfy GT założę je bez problemu do Alfy 147 3D ?

Sam sobie mogę już odpowiedzieć na to pytanie mając jedne i drugie boczki :)

Amortyzatory
Powrót