• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Regulacja wysokości fotela kierowcy

bugaj_90

Nowy
Auto
Była156 1.6ts Grigio Chiaro. Byla 159 SW 1.9jtdm Bianco Pastello. Byla 156 1.8ts SW. Jest 147 2.0ts
Siema,
Od kąd jestem w posiadaniu mojej 147 nie działa regulacja wysokości fotela, jest zacięta w pozycji "najwyżej".

Postanowiłem dziś zobaczyć to może być przyczyną i niestety nie udało mi się rozwiązać zagadki, udało mi się jedynie go opuścić przez wyjęcie mechanizmu i włożenie go w gdy prowadnica była w pozycji najniżej...

Podnosić się da ale puścić już nie. Wydaje mi się że jest uszkodzona część z pierwszego zdjęcia.
Wie ktoś czy da się to dokupić?
Jak to nazwać/o co pytać?

Były jakieś różnice w rodzajach foteli w 147?
W sensie znajomy ma skóry ale zupełnie inne, czy mechanizm podnoszenia jest taki sam w różnych rodzajach np w materiałowym i skórzanym?

264.jpg

265.jpg

266.jpg

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Sam mechanizm podnoszenia ten z pierwszego zdjęcia jest we wszystkich fotelach taki sam.

Amortyzatory
Powrót