Jakie żarówki LED najlepsze

Auto
Alfa 147 1.9 JTDm Wersja SPORT RED LEATHER
Witam, chcę zamówić sobie zestaw żarówek LED do mojej Alfy z 2008r. Problem z tym, że są przeróżne zestawy a większość w kwocie około 300zł. Proszę o opinie, które są lepsze i najlepiej o jakiej mocy kupić sprzęt. Czy raczej te z wentylatorkiem czy bez. Jak to się mieści w lampie, czy muszę mieć jakieś nowe gumy, żeby chronić lampę przed wilgocią?
Temat dla mnie jest świerzy, dlatego pytam specjalistów:)
Ja myślałem o czymś takim:
http://allegro.pl/zestaw-zarowek-led-h7-9600-lm-philips-led-chips-fv-i6625423294.html
lub:
http://allegro.pl/led-h7-16-000lm-csp-xenon-nowosc-12v-24v-zestaw-fv-i6661889648.html

Jeżeli nie masz soczewki odpuść temat. Chyba, że jesteś ornitologiem-na prawdę dobrze widać ptactwo na drzewach podczas jazdy ;)

Szkoda, że w tym teście w ogóle nie pokazali jak to oświetla drogę, tzn. jak się rozkłada światło w praktyce w nocy na drodze. Prawda jest taka że takie żarówki bardzo dobrze oświetlają drogę, problem jest w barwie - 6000K i w deszczu mamy zero widoczności. Sam osobiście kupiłem LEDy tego typu do testu tylko że H4 i o dziwo dla mijania była bardzo wyraźna linia odcięcia. Ilość światła na drodze jest trochę większa niż w przypadku halogenu, ale niestety to barwa śiwatła sprawia że mało widać. A tak poza tematem to odradzam opierać się o artykuły auto-swiata .
A jak już kupować to renomowanych producentów, np. Nighteye (ok 40-50$)

ja szukałem filmików na youtube z testem w nocy i jeżeli nie są to fabrykowane filmy to naprawde dobrze to wyglądało. Nie ma testów niestety w deszczu ale to może być problem. Chciałbym jeszcze wiedzieć, czy jest równica pomiędzy Ledami z wentylatorkiem a taśmowymi radiatorami

Szkoda, że w tym teście w ogóle nie pokazali jak to oświetla drogę, tzn. jak się rozkłada światło w praktyce w nocy na drodze. Prawda jest taka że takie żarówki bardzo dobrze oświetlają drogę, problem jest w barwie - 6000K i w deszczu mamy zero widoczności. Sam osobiście kupiłem LEDy tego typu do testu tylko że H4 i o dziwo dla mijania była bardzo wyraźna linia odcięcia. Ilość światła na drodze jest trochę większa niż w przypadku halogenu, ale niestety to barwa śiwatła sprawia że mało widać. A tak poza tematem to odradzam opierać się o artykuły auto-swiata .
A jak już kupować to renomowanych producentów, np. Nighteye (ok 40-50$)

sprawdzałeś? testowałeś? masz jakieś zdjęcia, filmy?

Opłaca sie testowac nieznany produkt za tyle kasy? Regeneracja odbłyśnika, renowacja szkla lampy, dobra żarówka plus trzydzieści, ustawienie na maszynie wysokosci swiecenia musi polepszyć jakość światła.

Co to za test ?
Aś zeszło już poniżej dna .

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opłaca sie testowac nieznany produkt za tyle kasy? Regeneracja odbłyśnika, renowacja szkla lampy, dobra żarówka plus trzydzieści, ustawienie na maszynie wysokosci swiecenia musi polepszyć jakość światła.
Mam założone 2 nowe org lampy. Także na światła nie narzekam, ale usłyszałem o tych żarówkach, dlatego ten temat tutaj. Słyszałem skrajne opinie, a testów na internecie można znaleźć mnóstwo i jedne polecaja inne nie. Ty swoją opinię opierasz o doświadczenie z tymi żarówkami, czy tylko na podstawie tego testu a auto światu?
Najbardziej mi zależy na opiniach ludzi, którzy mają takie żarówki zainstalowane.

sprawdzałeś? testowałeś? masz jakieś zdjęcia, filmy?
Jak już pisałem mam takie żarówki i testowałem. Zdjęcia i filmy tego typu są w internecie (mniej więcej oddają realizm). Problem jest taki że balans bieli musiałby być bardzo dobrze ustawiony żeby oddać realistyczny widok jaki daje taka żarówka.
Jak będe miał więcej czasu to porobie testy ze zdjęciami (chociaż nie mam super aparatu, może coś bedzie widac)

Jak dla mnie to nowość, ktora za jakiś czas dopiero bedzie dopracowana. Jak na razie to testy są na kupujących ;) Ile osób tyle opinii.

Mam założone 2 nowe org lampy. Także na światła nie narzekam, ale usłyszałem o tych żarówkach, dlatego ten temat tutaj. Słyszałem skrajne opinie, a testów na internecie można znaleźć mnóstwo i jedne polecaja inne nie. Ty swoją opinię opierasz o doświadczenie z tymi żarówkami, czy tylko na podstawie tego testu a auto światu?
Najbardziej mi zależy na opiniach ludzi, którzy mają takie żarówki zainstalowane.

Na początku mojego tematu przerabiałem temat z tymi światłami, zdjęcia do wglądu. ;) Wg mnie fajna opcja, jeżeli masz soczewkę, bez świecy tak jak pisałem (nie wiem jak z tą regulacją bo mój zestaw w tamtym czasie nie posiadał).

Jak wyżej bez soczewki odpuść bo będziesz wyciągał przy pierwszej kontroli. Jak w przypadku xenonu dają więcej światła od zwykłej halogenowej. Póki co w UE żarówki tego typu są nielegalne ale jako, że świecą podobnie do xenonu to nikt nie powinien się zbytnio czepiać aut z soczewką. Jest kilka tematów na forum gdzie są fotki jak te światła świeca w 159 i julce

Na początku mojego tematu przerabiałem temat z tymi światłami, zdjęcia do wglądu. ;) Wg mnie fajna opcja, jeżeli masz soczewkę, bez świecy tak jak pisałem (nie wiem jak z tą regulacją bo mój zestaw w tamtym czasie nie posiadał).
Nie polecasz tych żarówek do zwykłych lamp(nie soczewek) tylko ze względu na kontrolę, czy źle działają na takich lampach?

Nie polecasz tych żarówek do zwykłych lamp(nie soczewek) tylko ze względu na kontrolę, czy źle działają na takich lampach?
Szkoda że nie czytasz ze zrozumieniem.
Zobacz, co napisał Pływak w poście wyżej i Seba w drugim poście w temacie.
Dodatkowo zielo wysłał link do testu, w którym porównali halogeny i ledy.

Halogen w reflektorze odbłyśnikowym:
141.jpg

LED w reflektorze odbłyśnikowym:
142.jpg

źródło - znany i lubiany auto-swiat.pl

Wnioski wyciągnij sam.

Amortyzatory
Powrót