Klamka Alfa 147 1.6 Lusso

kondziores

Nowy
Auto
Alfa Romeo 2007r. 1.6 benzyna T.Sparkle 88kw 120KM
Witam wszystkich jestem od niedawna posiadaczem Alfy 147 1.6 Lusso 2007r mam takie moze nietypowe pytanie czy moze ktos z Was orientuje sie czy klamka zewnetrzna od strony kierowcy bedzie pasowala od tej samej Alfy z 2003-2r tylko 3 drzwiowej do mojej z 2007r?

Po liftingu klamka jest wykonana z tworzywa sztucznego, przed liftingiem z aluminium.

Juz zakupiona pasuje jak ulał dokładnie tak jak piszesz pozdro.

Serio przed FL jest klamka w całości z aluminium? Czyli jeżeli mam podrapaną, to mogę ją sobie zeszlifować drobnym papierem ściernym po czym wypolerować?

Wiesz co spróbuję chyba jak zrobi się cieplej, na początek w niewidocznym miejscu i jak będzie OK to spróbuję całość ;)

Znowu post pod postem, żeby zauważył autor MatiMatteo - bo wreszcie zrobiło się trochę cieplej więc zająłem się tym tematem u siebie. Proszę ewentualnie o scalenie postów przez moderatora ;)

Otóż: klamka w moim przedlifcie faktycznie wygląda, że jest aluminiowa, ale niestety nie jest to czyste aluminium, które można wypolerować - jest pokryte warstwą... czegoś (nie wiem, chromu czy coś w tym stylu).

Tak więc po tym jak zacząłem w niewidocznym miejscu szlifować drobnym papierem ściernym klameczkę, zaczął się pokazywać pod spodem właściwy kolor klamki, nieco bardziej szary i odróżniający się od warstwy pokrywającej. Po prostu wytarłem chrom w jednym miejscu :D Wypolerowałem to miejsce pastą polerską "do chromu i aluminium", jest mało widoczne wiec zostawię klamkę póki co i będę co jakiś czas obserwował jak się kolorek zmienia :)

Mimo wszystko wydaje mi się, że osiągnięcie tak wysokiego połysku jaki jest fabrycznie może nie być możliwe na czystym aluminium, a jeśli nawet - to obawiam się, że będzie znacznie mniej trwałe.

Amortyzatory
Powrót