Rozrzad Alfa 147 1.6 16V T.Spark

kondziores

Nowy
Auto
Alfa Romeo 2007r. 1.6 benzyna T.Sparkle 88kw 120KM
Witam,przymierzam sie do wymiany rozrzadu,pierwszy był wymieniony przy 56tys km,od 2 tygodni jestem nowym posiadaczem autka.na liczniku wybiło 133 tys mysle ze to najwyzszy czas.W zwiazku z tym mam pytanie jakiej firmy rozrzad doradzilibyscie?:confused::confused::confused: Mam zamiar kupic w Polsce na allegro Ina,u Nas w Irlandii dosc kosmiczne ceny
allegro.pl/rozrzad-pompa-alfa-romeo-147-156-1-4-16v-1-6-16v-i5970753461.html
Jesli macie cos sprawdzonego licze na pomoc,porade.Pozdrawiam.

musisz pamiętać że w tym silniku są również wałki wyrównoważające i tam też wymienia się pasek i napinacz.

musisz pamiętać że w tym silniku są również wałki wyrównoważające i tam też wymienia się pasek i napinacz.

Kolega kondziores ma silnik 1,6 TS, a nie 2,0 TS. Od kiedy - Twoim zdaniem - były w tych silnikach montowane wałki wyrównoważające ?

Ostatnia edycja:
wałki tylko w 2.0TS. Jeżeli ta INA to orginał to śmiało można zakładać ale coraz więcej podróbek szczególnie w SKF dlatego ja wymieniałem ORI w serwisie - może drożej ale jest gwarancja 2lata na części i robocizne. Na rozrządzie nie powinno się oszczędzać!!!

Dokładnie,nie zamierzam oszczedzac chodzi mi o jakosc i komfort jazdy własnie jestem swiezo po wymianie amortyzatorów (przód),olej filtr, sam filtr pyłków koszt 40 euro,do tego doszło kilka robótek (maska zamek nie odbijał jak nalezy,hamulec reczny i wyszło 450 euro,rozrzad + robocizna zawołali 410 euro z własnym rozrzadem po znajomosciach wyjdzie okolo 300 euro przy okazji pasek alternatora wymienie i powinno byc wszystko ;).Autko kupiłem mysle w dobrej cenie 1200 euro calosc jakies 2000 euro z czesciami i robocizna.

Amortyzatory
Powrót