Alfa 147- części

qba85

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147, 1.6 ( 120km )
Witam Forumowicze,
Dopiero co kupiłem swoją 1-szą Alfę 147 , 1.6 120km rok 2005 po lifcie
Niestety brakuje w niej kilka części. Stąd moje pytanie gdzie mogę kupić takie drobnostki jak:
1. Zaślepka do zamknięcia reflektora (od kierowcy)
2. Zaślepka tylnego zderzaka ( tam gdzie jest miejsce na 2 wydech)
3. Gałka skrzyni biegów ( jest niby sportowa ale kompletnie nie pasuje, nie zapina się kołnierz )
4. Przednia żarówka ( nie wiem jaki to model h2? )
Pozdrawiam i z góry dzięki za informacje
Kuba

Dzięki za informacje .
Wiesz początki poruszania sie po forum są zawsze trudne ;) ale postaram sie szybko ogarnac :)

Skąd jesteś? Najlepiej jakbyś znalazł w swojej okolicy 147 fl na części i kupił z niej te rzeczy. A jak nie to na allegro bez problemu kupisz. Jeśli chodzi o zaślepke wydechu to ciężko ją dostać, ja polecam zrobienie podwójnego wydechu :D
Co do żarówki, która? Mijania, pozycja, długa?

Jestem z Pruszkowa. No właśnie ciężko znaleźć ta zaślepkę, też pomyślałem o podwojnym wydechu :P tylko chyba przyglośno mogło być? :) co do gałki to jest a tej pokrywy na reflektor narazie jeszcze nie znalazłem dzwoniłem po kilku auto-szrotach ale nie mają. A wiesz może czy ta pokrywa od innych samochodow pasuje? Żarówki już kupiłem H7 55W super white blue.

1.6 105km, podczas jazdy różnica w głośności praktycznie niezauważalna. Choć znajomi mówią, że jest bardziej basowo ale to na plus :)

78667.jpg

Jaka żarówka? Jest przyklejony temat i instrukcjami obslugi. W google wpisz instrukcja obsługi alfa 147. Tam masz sporo odpowiedzi i rysunków. Sprawdź co oznacza EPER Fiat. Poświęć kilka wieczorow ma czytanie działu "147".

Jaka żarówka? Jest przyklejony temat i instrukcjami obslugi. W google wpisz instrukcja obsługi alfa 147. Tam masz sporo odpowiedzi i rysunków. Sprawdź co oznacza EPER Fiat. Poświęć kilka wieczorow ma czytanie działu "147".

Kolega już napisał, że kupił

Dzięki byl bym bardzo wdzięczny

- - - Updated - - -

Dzięki "konrad53" Żarówki kupione, problem tylko z ta pokrywą przedniego reflektora i zaślepką od tylnego zderzaka.
2 wydechu narazie nie będe robil bo za duże koszty na dzień dobry ;) ale może pózniej... ;) Tak się jednak zastanawiam jakby pójść do człowieka co spawa takie tworzywa sztuczne i może on by dorobił taka część, co o tym myślicie?

Slyszałem że na fb jest cos takiego jak giełda na alfaholikach, może tam się cos uda kupić, w sumie najważniejsza ta pokrywa do reflektorów zresztą można życ:)

A jaki olej kupujecie do swojej AR147? bo z forum wydaje się że najlepszy jest Valvoline Max life 10w40. Co o tym myślicie?

możesz szukać na fb,duży przemiał części jest. Jeden z lepszych olei robi Motul.

Jeździłem na valvoline ale jak na allegro można już go kupic za 60 zl to przestałem to lać..Pewnie już też podrabiają..Teraz leje liqui moly za 150zl

A klapkę znalazłem[emoji1]
444.jpg

Ostatnia edycja:
Witam jak juz tak piszecie o czesciach to moze ma ktos tylna szybe do 147 1.6 120k 2001r. 3d na allegro malo tego a moja nie grzeje poprzerywane wszystko i tez pytanko o olej jaki najlepiej nalac?

Klapkę do zderzaka kupisz bez problemu w ASO. Sam kupowałem i nie zapłaciłem Bóg wie ile...z resztą na allegro też są więc tak nie dramatyzujcie, że nie można jej nigdzie dostać;)

- - - Updated - - -

Witam jak juz tak piszecie o czesciach to moze ma ktos tylna szybe do 147 1.6 120k 2001r. 3d na allegro malo tego a moja nie grzeje poprzerywane wszystko i tez pytanko o olej jaki najlepiej nalac?

Jak masz tylko poprzerywane linie grzewcze to można to naprawić takim specjalnym "płynem/lakierem", który dzięki opiłkom srebra przewodzi prąd. Można to dostać w sklepach elektrotechnicznych za paręnaście złotych.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót