(147) Silnik 1.9 MJTD

Murzyn95

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 MJTD 150KM
Witajcie. Znalazłem ciekawą Alfę 147 z 2006 roku z silnikiem 1.9 MJTD 150KM ale sprzedający twierdzi że seryjnie nie ma w niej filtra DPF i urywających się klapek, że dopiero od 2007 roku to występuje. Nigdzie nie mogę znalezc o tym informacji, czy to prawda ? Cały czas byłem przekonany że od samego początku produkcji występują te klapki i dpf ale sprzedający twierdzi że nawet po vinie mogę sprawdzić że tego nie ma.

Sprzedający może mieć racje, ale zależy to też od rynku, na który został wyprodukowany samochód. Informacje najłatwiej znajdziesz pod maska/autem :) możesz tez sprawdzić w eper.

Co to jest ten eper ? ;) W jaki sposób mogę sprawdzić pod maską ?

Poproś sprzedającego w Vin. W gogle wpis eper i będziesz miał jak na dłoni z jakich części składa się twój samochód. Tam w odpowiedniej zakładce zobaczysz czy masz kolektor z klapkami i czy był dpf

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Mam numer vin i sprawdzałem w eperze i znalazłem ze niby jest i sonda i dpf a przecież może być tylko jedno ? i nie mogę nic znalezc o kolektorze... nie ogarniam chyba za bardzo tej strony. Jeśli zostawię numer vin mógłby ktoś mi sprawdzić co siedzi w tym aucie ? ;)

Witajcie. Znalazłem ciekawą Alfę 147 z 2006 roku z silnikiem 1.9 MJTD 150KM ale sprzedający twierdzi że seryjnie nie ma w niej filtra DPF i urywających się klapek, że dopiero od 2007 roku to występuje. Nigdzie nie mogę znalezc o tym informacji, czy to prawda ? Cały czas byłem przekonany że od samego początku produkcji występują te klapki i dpf ale sprzedający twierdzi że nawet po vinie mogę sprawdzić że tego nie ma.

2006 może być bez fabrycznie.

Nawet 2008 może być bez DPF.
Obiło mi się o uszy, że była opcja żeby zamiast filtra wpakować dodatkową sondę lambda, ale to by musiał ktoś potwierdzić.

ZAR93700003310227 Panowie podaje numer vin bo dalej nie ogarniam epera :) Jeśli ktoś może niech sprawdzi czy jest filtr dpf i klapki w kolektorze. Dziękuje i pozdrawiam :D

Amortyzatory
Powrót