Pęknięty wąż turbo nr katalogowy

Auto
ALFA 147 1.9 JTDm 16v
Hej wstawiam zdjęcie pękniętego węża tylko nie mogę znaleźć jego numeru katalogowego. Wąż ic turbo też już nie jest w najlepszym stanie ale tego już znalazłem, za to problem mam z tą "żebrowaną" rura :)
250.jpg
251.jpg
252.jpg
253.jpg

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Ta "żebrowana" rura łączy obudowę filtra powietrza z turbem poprzez przepływkę. Chodzi Ci o wąż między modułem sterowania a overboostem? Jest to zwykły wąż igielitowy średnica 4 lub 5 mm. Natomiast ten drugi wąż z niebieską nakładką jest między overboostem a gruszką tam przychodzi wąż o większej średnicy chyba 6-8mm.

Ta "żebrowana" rura łączy obudowę filtra powietrza z turbem poprzez przepływkę. Chodzi Ci o wąż między modułem sterowania a overboostem? Jest to zwykły wąż igielitowy średnica 4 lub 5 mm. Natomiast ten drugi wąż z niebieską nakładką jest między overboostem a gruszką tam przychodzi wąż o większej średnicy chyba 6-8mm.

Konkretnie ta rura, to z niej cieknie prawda?
255.jpg

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

FABRYCZNY NR KATALOGOWY 46794405

Ja kupiłem na Allegro rurę z grubszego materiału, polecam.

257.jpg

Przepraszam za odkopanie tematu, miałeś jakieś szczególne objawy np. wyższe spalanie, kopcenie przez tą dziurę w zebrze?

Przepraszam za odkopanie tematu, miałeś jakieś szczególne objawy np. wyższe spalanie, kopcenie przez tą dziurę w zebrze?

U mnie auto straciło moc do 2000 obr. A ruszanie pod górkę z pedałem gazu w podłodze i prędkością 5 km/h. Czasami nawet potrafił zgasnąć silnik, musiałem rozpędzić go na półsprzegle. Innych objawów nie miałem...

Wszystko też zależy od czujnika ciśnienia w kolektorze ssącym, jak jest usyfiony albo uszkodzony to też będzie słabo się zbierać.

Amortyzatory
Powrót