Stukanie z tyłu auta

Auto
Alfa Romeo 147 Hatchback 1.9 JTD 16V (103 kW) rocznik 2006
Witam!
Mam taki problem. W mojej Alfie od jakiegoś czasu coś stuka wtedy, kiedy najadę na dziurę albo jadę po jakichś nierównościach. Jak rozmawiałam z facetem, od którego kupiłam samochód, to powiedział, że może wymienić tuleje. Może ktoś miał taki problem? Niewiele się na tym znam (przez wzgląd, że jestem kobietą :D ).
Z góry dziękuję za odpowiedzi! ;)

Najlepiej podjedź na stację obsługi pojazdów i poproś o sprawdzenie zawieszenia, bo coś Ci stuka z tyłu podczas jazdy po nierównościach. Pan diagnosta przetrzepie auto za ok 20-30 zł i powie co i jak.
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że kiedyś miałem stuki, wydawało się, że coś się tłucze w bagażniku, okazało się, że to łączniki stabilizatora z tyłu. Część tania i wymiana też niedroga. Ale na stacji Ci powiedzą co jest nie tak.

Najlepiej podjedź na stację obsługi pojazdów i poproś o sprawdzenie zawieszenia, bo coś Ci stuka z tyłu podczas jazdy po nierównościach. Pan diagnosta przetrzepie auto za ok 20-30 zł i powie co i jak.
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że kiedyś miałem stuki, wydawało się, że coś się tłucze w bagażniku, okazało się, że to łączniki stabilizatora z tyłu. Część tania i wymiana też niedroga. Ale na stacji Ci powiedzą co jest nie tak.

Dziękuję bardzo!

Ewentalnie niedokręcone mocowanie amortyzatora też potrafi stukać na nierównościach i daje dźwięk mylny z łącznikiem stabilizatora.

Amortyzatory
Powrót