Jakie amorki polecacie?

Szymus

Nowy
Auto
147 105KM 1.6TS
Potrzebuje 2 amortyzatorow na tył w mojej 147 2001r. Jeżdżę ostrożnie ale czasem się w coś wjedzie, także nie zależy mi na najdroższych ale w miarę wytrzymałych, żeby nie poszło po 20 dziurach czy coś.
Pzdr

U mnie pod serię wleciały amortyzatory KYB wraz ze sprężynami.

Ja się również przymieżam do zakupu amortyzatorów i sprężyn i znalazłem coś takiego jak Monroe ujdzie ??? Czy lepiej kupić KYB ??

Wiesz ja się póki co przymierzam do zakupu jeszcze muszę to przemyśleć ale już patrzę na nie trochę inaczej

Po jednym głosie zmieniasz zdanie?

Jeden głos na nie na Monroe, ale w całym temacie trzy na tak jeśli chodzi o Kayabę, więc już można się czymś podeprzeć. Ja też polecam Kayabę, a nie wiem jak spisują się Monroe :)

Miałem Kayabe na przodzie i szybko się skończyły. Później założyłem Sachs i po dwóch latach sprawność 70%.

Powiem tak. Cztery lata temu wyszły mi amortyzatory do roboty z przodu, a że byłem chwilowo spłukany kupiłem najtańsze Magneti Marelli żeby przeczekać okres aż wpłynie gotówka i kupić coś lepszego. Ku mojemu zdziwieniu zrobiłem na nich ponad 60 tyś. i do dzisiaj działają wzorowo jedynie prawy ma mniejszą sprawność.

Ja mam na tyle monroe i nie polecam. Mam wrażenie jakby samochód pływał przy wyższych prędkościach. Teraz jak bym miał zmieniać to na billstein

Amortyzatory
Powrót