Urwana klamka lewa przednia 147 FL

gruber007

Nowy
Auto
147FL 1.6 Blu Montecarlo
pech chciał, że urwałem dziś klamkę do swojej belli.. nie, nie chodzi o zawias, tylko o plastik który trzyma cięgno..
moje pytanie:
czy klamka do 147 FL jest jednakowa do 3D i 5D ??? ktoś się orientuje?
czy przedFL będzie pasowała do FL ? wiem, że różni się materiałem, ale nie wiem czy montażem i wyglądem też ?

Ostatnia edycja:
Są takie same. Ty musisz tylko wymienić ten plastik trzymający cięgno więc nawet z klamki od 156 możesz go zastosować. Zresztą całe klamki do 147 zaczynają się od 5 zł na allegro:)

Ostatnia edycja:
Są takie same. Ty musisz tylko wymienić ten plastik trzymający cięgno więc nawet z klamki od 156 możesz go zastosować. Zresztą całe klamki do 147 zaczynają się od 5 zł na allegro:)

źle opisałem problem.. chodzi o klamkę zewnętrzną i urwany ten element ze zdjęć
20180405_191537.jpg 20180405_191552.jpg

Są takie same.

Do wymiany klamka mam to samo i plastiku nie wyciagniesz by zamienić

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

czyli smialo moge szukac klamki z przedlifta i polifta ? nie ma to znaczenia ?

Jutro zobaczę czy i od 156 pasuje :)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Mam to samo, też kilka dni temu mi ten pieprzony plastik pękł. Rozbierałem to i jak sobie pomyślę, że mam wymieniać klamkę i rozbierać wszystko żeby się tam dostać to mnie telepie xD

Dzisiaj spróbuję to jakoś naprawić czyt. skleić itp, mam nadzieję, że się uda :)

Mam to samo, też kilka dni temu mi ten pieprzony plastik pękł. Rozbierałem to i jak sobie pomyślę, że mam wymieniać klamkę i rozbierać wszystko żeby się tam dostać to mnie telepie xD

Dzisiaj spróbuję to jakoś naprawić czyt. skleić itp, mam nadzieję, że się uda :)

gdzieś widziałem, że ktoś już to kleił poxipolem i dodatkowo zatopil drut zeby sie nie rozeszlo, ponoc wytrzymuje probe czasu :)
ja juz zamowilem uzywke, nie chce mi sie z tym pipczyc

Potwierdzam, wczoraj sobie z tym cholerstwem poradziłem. Udało mi się przewiercić obie części i złączyć je na gwoździku na kleju pokroju superglue :)

Klamka działa jak należy ;)

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

też tak miałem, spawanie tworzywa załatwiło sprawę, 20zł + kilka browarów w garażu :D

Amortyzatory
Powrót