Przewody pod lampą w podsufitce.

• Autor wątku Autor wątku mąci
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

mąci

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 TS, 105KM 2002
Witam,

Chcę sobie założyć zestaw głośnomówiący do mojej Alfy, i pomyślałem ze podprowadzę mikrofon do lampy w suficie. W niej jest tak jakby miejsce na mikrofon, czy tam rzeczywiście jest montowany oryginalnie mikrofon?
A drugie najważniejsze pytanie do czego są te przewody z kostkami, które znalazłem pod lampą. Dwa krótsze z czarnymi kostkami i dwa dłuższe jak na zdjęciu. Do czego oryginalnie są te przewody i czy któryś z tych przewodów idzie w stronę radia abym mógł poprowadzić sygnał do mikrofonu w lampce.

IMG_7940.jpgIMG_7941.jpg

Ostatnia edycja:
Może nie odpowiem do czego są te kostki, ale podzielę się informacją jak ja poprowadziłem mikrofon. Przepuściłem kabel pod schowkiem pasażera dalej przez słupek i pod podsufitką (na wcisk przy szybie) i przykleiłem go na górze szyby przy lusterku :-) Szybko i trwale.

Pzdr

tak, mikrofon znajduję się w lampce. mam ori zestaw i tak właśnie jest to rozwiązane

No pewnie też tak zrobię. A co do przewodów to dalej mnie ciekawi do czego one mogą służyć.

Aha, no już zestaw głośnomówiący podłączyłem i kable poprowadziłem tak jak kolega Youleck, z tym że mikrofon umieściłem w lampce.

Amortyzatory
Powrót