• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wymiana progów i błotników koszty

• Autor wątku Autor wątku Dra
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Dra

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 2.0 T.S. Selespeed
Cześć,

Wymieniał ktoś może błotniki i progi w swojej 147 i pamięta ile go to kosztowało?

W mojej 147 (3d) przegnił 1 z progów, a i błotnik nie wygląda najlepiej fajnie byłoby je wymienić, ale nie mam pojęcia ile to może kosztować + widzę, przez cholerną dziurę że tam w głębi też blacha rdzewieje nie mam pojęcia czemu :(

dodaje zdjęcia poglądowo może ktoś jest w stanie oszacować koszty

Załączniki

• 20180520_192931.jpg
    20180520_192931.jpg
    99.6 KB · Wyświetleń: 205
  • 20180520_192949.jpg
    20180520_192949.jpg
    116.3 KB · Wyświetleń: 196
  • 20180223_081519.jpg
    20180223_081519.jpg
    102.6 KB · Wyświetleń: 164
No niestety u mnie też oba progi są do wymiany bo pogniłe są strasznie ;( a jak to jest z ceną bez lakierowania może być barankiem w czarnym kolorze? oraz gdzie kupić takie progi bo do wersji 3 d nigdzie nic nie widzę

Jak na razie 1 z blacharzy zaproponował mi poprawę progów + usunięcie rdzy z podwozia + konserwację podwozia + usunięcie rdzy z nadkola + pomalowanie za 1500zł łącznie, ale powiedział że nie musi być to robione od razu tylko dopiero przed zimą więc pewnie jeszcze podjadę do znajomego mechanika, którego nie było długi czas co on mi powie.
Wydaje mi się że nie jest źle jak usłyszałam ile chce robić myślałam że wyjdzie z 3000zł

No niestety u mnie też oba progi są do wymiany bo pogniłe są strasznie ;( a jak to jest z ceną bez lakierowania może być barankiem w czarnym kolorze? oraz gdzie kupić takie progi bo do wersji 3 d nigdzie nic nie widzę

Bo nigdzie nie ma progów do 3d
Mi blacharz dorobił sam progi.

A mogę wiedzieć plus minus koszt?
Kurde naprawdę nie pamiętam ale chyba coś około 1500 zł tylko u mnie to tragedia była dobre 15 cm musiał w podłogę ciąć żeby zdrowa blacha była.
Plus mi zderzak delikatnie malował z przodu ale to
Tylko kawałek.

u mnie w Gdańsku koszt takiej naprawy to ok 1900 pln więc masz w miare tanio :O

Amortyzatory
Powrót