Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Dołączył
    09 2009
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9
    Postów
    852

    Domyślnie Błąd Immobilisera, ABS, ASR.. nie odpala

    Cześć.. Coś się zadziało w 147 mojej żony.. auto nie odpala, oczywiście przez błąd immobilisera.. ale myślę, że to bardziej ogólna awaria, bo ABS i ASR także wyrzucają błąd.. Macie jakieś pomysły czy doświadczania z taką awarią? Dzięki za wszelkie sugestie..


    › Więcej...: Błąd Immobilisera, ABS, ASR.. nie odpala
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

  2. #2
    Użytkownik Świeżak Avatar Stiopa
    Dołączył
    09 2009
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 147 1.9 JTD
    Postów
    160

    Domyślnie

    Akumulator? Kiedy może luźne lub słaby prąd ładowania....

    Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
    "You cannot be a true petrolhead until you've owned one... it's like having really great sex that leaves you with an embarrassing itch." Jeremy Clarkson o Alfa Romeo

  3. #3
    ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Dołączył
    09 2009
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9
    Postów
    852

    Domyślnie

    Niestety nie aku.. podmieniłem na swój ze 159 i jest to samo..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

  4. #4
    Użytkownik Świeżak Avatar Stiopa
    Dołączył
    09 2009
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 147 1.9 JTD
    Postów
    160

    Domyślnie

    Cytat Napisał Mariusz AutoDS Zobacz post
    Niestety nie aku.. podmieniłem na swój ze 159 i jest to samo..
    A klemy? Zaciskają się na słupkach ciasno?

    Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
    "You cannot be a true petrolhead until you've owned one... it's like having really great sex that leaves you with an embarrassing itch." Jeremy Clarkson o Alfa Romeo

  5. #5
    Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Dołączył
    10 2007
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.
    Postów
    5,244

    Domyślnie

    Sprawdź (przeczyść styki) na wtyczce antenki immo do puszki immo, która jest głęboko pod kolanami kierowcy. To częsta przyczyna nieodpalania samochodu. Wtyczka jest mała - podobna do telefonicznej.
    Możesz też spróbować odpalenia awaryjnego - o ile posiadasz kartę kodową lub znasz kod
    Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 19-06-2019 o 07:48

  6. #6
    ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Dołączył
    09 2009
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9
    Postów
    852

    Domyślnie

    To nie immo, bo to i abs i asr.. nawet szyby elektryczne nie działają.. Paweł z Pablogarage kazał posprawdzać masy.. no, a że zazwyczaj się nie myli, więc szukamy..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

  7. #7
    Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Dołączył
    10 2007
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.
    Postów
    5,244

    Domyślnie

    Przewody masowe jak najbardziej. Może coś gdzieś nie kontaktuje. Warto sprawdzić też bezpieczniki główne w komorze silnika.

  8. #8
    ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Dołączył
    09 2009
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9
    Postów
    852

    Domyślnie

    ..i znalezione, nie łączył właśnie jeden z bezpieczników na klemie dodatniej ..dzięki za wszelkie sugestie
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Podobne wątki

  1. błąd MCSF i nie odpala
    Utworzone przez nymkowy w dziale 147
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 19-04-2017, 08:07
  2. [159] Błąd P0016 - 2.4 odpala co 5 raz - POMOCY!!!!
    Utworzone przez pabloilala w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 14-11-2015, 00:52
  3. Awaria immobilisera
    Utworzone przez Maciej w dziale 156
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 24-04-2014, 20:19
  4. [146] Błąd immobilisera
    Utworzone przez Marvicio w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 02-11-2011, 11:50
  5. Sterownik immobilisera.
    Utworzone przez Bakemark w dziale 156
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 17-03-2011, 21:31

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce