ja zakupiłem od tego allegrowicza i przyszło pudełko behr i w środku też![]()
ja zakupiłem od tego allegrowicza i przyszło pudełko behr i w środku też![]()
1. BEHR THERMOT-TRONIK jest dziś prawdopodobnie w posiadaniu większej grupy producenckiej, prawdopodobnie Mahle/Knecht.
2. Termostat w 1.9 JTD 16V stosunkowo łatwo i przyjemnie się wymienia - choć trzeba mieć już jakieś pojęcie o "grzebaniu pod maską".
3. Termostat w 1.9 JTD 16V jest dużo tańszy niż w JTD 8V czy 10V, więc nie kupuj zamienników i wynalazków bo nie warto.
A tak w ogóle - masz 100% do wymiany termostat - otwiera się za szybko, co sprawia, że silnik pracuje w bardzo złych warunkach - silnik czuje się jakby jeździł w syberyjskich mrozach (ciężko go dogrzać).
L.
bartex Dzięki wielkie za link dostałem normalnie w kartoniku Berh. Termostat wymieniony i wszystko działa tak jak powinnoGrzeje się momentalnie do 90 stopni
Trochę ciężko było się dostać do tych śrób od termostatu ale jakoś podołałem. Dzięki panowie za pomoc wiszę wam piwko
Jutro lecę w trasę zobaczę jak z tym spaleniem czy coś się zmieni. Sprawdzałem ten 4 wtrysk i korekta jest na + 1.50 trochę lepiej ale chyba i tak za dużo ?
Jaki preparaty można użyć do czyszczenia wtrysków ?
https://liquimoly.sklep.pl/pl/p/Oczy...ULUNG-500ml/23
Albo butelka nafty z Castoramy.